12 February 2009

Döda själar

STOCKHOLM Jag är fortfarande mycket ledsen över att jag inte kände till UD:s seminarium om förhållandet mellan press och diplomati. Kanske var det lika fel på min som på UD:s presstjänsts omvärldsombevakning att jag inte hade koll på evenemanget?

Kändes som att det inte var någon idé att chansa på att gå dit, eftersom evenemanget påstods vara fulltecknat. Ehum, en sanning med modifikation – se nedan. Kameran är obarmhärtig.

Men en tröst är att UD:s webbsändning fungerar perfekt! Jag sitter och kollar på diskussionen härhemma i direktsändning, och det är förstås alldeles fantastiskt. Även om det hade varit roligare och mycket mer lämpligt att mingla omkring med källor/kolleger/kontakter/bekanta/potentiella intervjupersoner med flera på plats.

Det första seminariet, som pågår i skrivande stund, handlar om just "mina" frågor, om hur såväl UD:s som mediernas utrikesbevakning alltmer sköts från Stockholm och vad det leder till att det skärs ner både på diplomater och utrikeskorrespondenter. Niklas Ekdal, Carl Bildt och Stig Arne Nohrstedt talar om detta med den äran. Ja, Carl Bildt är förstås i sitt esse.


Ahhhh...nog är det några små stolar lediga lite här och var..?! Jag kanske borde kila över, trots allt, och krascha.

Uppdatering: Ha, jag gick dit en sväng, trots allt. Tog ju inte lång tid att kila till Rosenbad; nå'nstans ska man förlägga sin eftermiddagspromenad.
Bara på kaffepausen och ett av seminarierna, dock. Jag gick därifrån lagom långt innan så att jag inte skulle bli lockad att också krascha den efterföljande buffén för inbjudna.

/Gunilla

2 comments:

  1. Gunilla,
    Klart du skulle varit bjuden!
    Men det är väl extremt önsketänkade att UD-folket skulle ha koll.

    ReplyDelete
  2. Haha, ganska många av dem hade i alla fall koll på mig när jag uppenbarade mig där! Jag räknade till åtminstone tre före detta pressråd och en före detta generalkonsul som själva kom fram till mig och hälsade vänligt. Inte illa.

    ReplyDelete