14 February 2009

"Ingen såg till att familjen fick rätt sorts hjälp"

STOCKHOLM En kommentar från en initierad "vän av ordning" som vill vara anonym:
Nu har jag läst dokumenten du skickade. Vilken otroligt hemsk läsning. Stackars, stackars ungar! Och myndigheterna bromsade inte förföljelsemanin utan eldade på. Någon av alla de som var inblandade i att skriva alla dessa intyg borde väl uttala sig. Till exempel den där domaren i kammarrätten, eller varför inte kammarrättsrådet som var skiljaktig.
Länsrättens dom är ju helt korrekt skriven, den andas avståndstagande till Mias uppgifter om förföljelse. Men ingen, ingen verkade på allvar sätta ner foten och se till att familjen fick rätt sorts hjälp.
Fattar inte att det inte finns fler journalister som hajjar att detta är förskräckligt. De dokument Mia självmant visar upp som "bevis" är ju i själva verket utmärkta bevis ... på motsatsen!
Som Monica Antonsson visar så slogs det redan 1993 fast att Osama levde under ordnade förhållanden med sin familj och inte utgjorde något hot mot Mia. Tänk på det när/om ni läser "Mias sanning" i Aftonbladet.

/Gunilla

5 comments:

 1. Och det är ju också en stor, jäkla skillnad på att läsa det Mia säger idag, långt efter att Monicas bok kom ut, långt efter att bloggdrevet och diskussionerna kom igång - och ÄNDÅ säger hon fortfarande samma, samma saker. Hallå, det är ingen som går på det där längre!!

  ReplyDelete
 2. Svenska myndigheter är för mesiga! Speciellt Socialen! Hur tusan kan man låta en uppenbarligen sjuk och vanvårdad flicka få fortsätta leva tillsammans med en mamma som inte kan ta hand om henne på ett tillfredställande sätt. Speciellt som mamman redan har förlorat vårdnaden om en liten pojke tidigare! Av sammma anledning!

  ReplyDelete
 3. många säger bättre fly än illa fäkta.

  Om jag inte kan få då måste jag ta.

  Hävdar man sen att man e hotad och kvinna så kan säkert en påstådd "politisk agenda" hjälpa mig.

  Synd att Liza valde att stödja detta och påstå att det var sanning i snart 20 -år.

  Tycker det var synd att Levi och Mickael inte blev välkomna hos media för länge sedan för dom tyckte ju egentligen att det var nog efter 1 eller 2 böcker.

  Varför fanns det inte rannskana och självdiciplin inom media då och varför finns det inte heller nu.

  Bra blogg du har Gunilla! Tur att du e frilans jobbar över hela världen för sverige har blivit en ankdamm.

  Leroy

  ReplyDelete
 4. Märker ni att dessa två damer skyller på varandra nu, så fort de får en obekväm fråga???
  "Det får stå för Mia, det är hennes historia". Eller: "Det där får du fråga Liza om, det är hennes bok". Jag kan slå vad om att snart är de osams. Påminner faktiskt om två som har begått ett mord...ja, de har dödat SANNINGEN..

  ReplyDelete
 5. Rospiggen,

  Jag håller med dig, men tyvärr är det nog många som går på det. Aftonbladets linje är ju att läsarna ska "bilda sig egen uppfattning", och det är ju bra men svårt och tidskrävande samt kräver mer researcharbete. Det vill säga det som finns i Monicas bok...


  Anonym I,

  Kan bara hålla med... Svårt att förstå hur socialen i de olika kommunerna agerat. Vore intressant att höra deras versioner, men de är naturligtvis bundna av tystnadsplikt såvida inte Mia M löser dem från den.


  Leroy,

  Kan bara hålla med om detta också.


  Anonym II,

  Helt rätt!

  ReplyDelete