17 February 2009

Uppföljning av SVT Debatt (nå'n annan gång)

STOCKHOLM Tack för alla era kommentarer på de senaste inläggen! Jag är jätteglad över responsen på min artikel. Fast jag är nästan besviken för att jag inte drog till Göteborg. Det hade varit skoj att debattera live mot Jan Helin. Eller med Jan Helin. Jag gillar att han försöker vara transparent i sitt redaktörsskap. Det där kan bli bra en vacker dag – men Gömdagate är helt enkelt inte så komplicerat som han vill framställa det som, hehe.
Det underlättar förstås att debattera om man läst böckerna. Men det verkar Jan Helin ha gjort mer än Jan Guillou och Mia Eriksson, i alla fall.
För exakt 15 år sedan opponerade jag förresten på hans lillebrors c-uppsats i statsvetenskap. Den handlade om EU-politik på Sicilien, det ni! Min c-uppsats har ännu inte synts till.
Jag hinner inte vare sig svara på era kommentarer nu eller skriva något om Debatt. Det fanns ju en del där att följa upp... Jag kanske återkommer i ämnet. So long!

/Gunilla

2 comments:

 1. Det var en informativ och roande Inför-Debatt-artikel!

  På Debatt gav Helin ett intryck av verkligt intresse för en dialog mellan hans tidning och bloggosfären.

  Tack vare Aftonbladets "Mia-Weekend" tog en falnande Gömdadebatt ordentlig fart igen: Mia trädde fram och bevisade att hon finns. Mia löste Liza Marklund från källskyddet. I intervjuerna, dokumenten och på chatten framkom nya intressanta uppgifter.

  Under de nya förutsättningarna borde det väl bli möjligt för både bloggare och etablerad media att gå vidare från Mias dokument till de påstådda bevisen mot Elisabeth Hermon och Trossen på Liza Marklunds vind?

  /Kristian

  ReplyDelete
 2. Tack, Kristian, för en positiv ton! Jag kan bara hålla med om ditt perspektiv... Visst borde det vara så! Jag har skickat ut förfrågningar till olika medier om Elisabeth Hermon-porträtt och Oxelösunds-reportage, och vi får väl se vad de svarar...
  Det negativa perspektivet är nog tyvärr att många redaktörer fortfarande är trötta på alltsammans, och att Aftonbladets "Mia-Weekend" inte gjorde det bättre.
  Men jag hoppas att jag har fel!

  ReplyDelete