02 March 2009

Sjungandes i regnet

SOLNA DN:s mening “Aktörer i bloggosfären gör ofta gemensam sak och länkar bland annat till varandras sidor” är ju så komisk att jag gärna vill dokumentera den för evigheten här.

Mycket klokt har idag skrivits på nätet om bloggofobin på olika håll. Jag har bara läst en bråkdel, och det räcker nästan med att läsa Hemliga morsan. Citat:
Vi lyssnar på människor vi lärt känna via nätet. Folk bygger upp en trovärdighet över tiden; genom att skriva inlägg i olika frågor skapar man ett förtroende, och kan på det sättet påverka andra människor.
En del av dessa vanliga människor har ett känt namn, och därmed ett visst försprång, även på nätet. Men man har inte monopol, utan tvingas konkurrera med andra kända och okända namn, med generella tyckare och med specialister inom olika områden. Sammantaget skapar detta en betydligt mer öppen kultur, där idéer, åsikter och fakta förs fram och flyter runt; en del förstärks och annat försvinner. En del namn som är stora i gammelmedia kan inte hävda sig på nätet, medan andra blir kända via nätet. Denna mediala strukturomvandling påverkar naturligtvis maktbalansen. Det är lite som Singing in the Rain; när ljudfilmen kom försvann en del stumfilmsstjärnor, vars röster inte passade.
/Gunilla

2 comments:

 1. Tycker du lyft ett klockrent Citat av Hemliga morsan. Har tyvärr inte kunnat droppa förbi och ge henne VÄRLDS beröm för detta. tycker det är bra att hon ger kred till Isobel länkar och pratar om väderkvarnar. Likaså titeln verkar ha paraleller med "To dream the Impossible dream!" eller som Hemlig morsan säger formulerar sig.: "Att försöka förstå det oförståbara"

  Jag vet att det finns folk inom media som vet vad det handlar om.

  Leroy

  ReplyDelete
 2. The Messerschmitt (Besserwisser)får nog en kommentar snart. !

  Bloggen förtjänar mer uppmärksamhet.

  Leroy

  ReplyDelete