16 March 2009

Claire Wikholm & Co I


Häromdagen dök detta YouTube-klipp upp via en kompis på Facebook. Det är en parodi på 70-talets barnprogram, med Margaretha Krook, Claire Wikholm, Jan-Olof Strandberg och Ernst Hugo Järegård – dock framgår inte i vilket sammanhang satiren gjorts. Åtminstone Claire Wikholm figurerade ju som jag minns det i en hel del riktiga 70-talsbarnprogram också (för att inte tala om Stig Claesson och Staffan Westerberg och ... ja, ni vet). Och parodin ligger ju i detta fall inte särskilt långt från verkligheten.
Jag lade inte genast upp klippet, eftersom det redan gått runt så mycket. Men eftersom jag alldeles nyss hittade ett annat klipp med Claire Wikholm, i vilket hon ovetande gör ett inlägg i Gömda-debatten, så får ni detta. Det är helt enkelt en hel del Claire Wikholm i mitt liv just nu! Vilket underbart, rött hår hon har här, förresten. Nästa Claire-klipp kommer under måndagen.

/Gunilla

4 comments:

 1. Underbart!
  Eller kanske inte...
  Hela min barndom passerar revy när jag ser detta.
  Inte konstigt att vi 60-talister är lite f-cked up.
  Kanske...?

  ;-)

  ReplyDelete
 2. Haha, tala för dig själv! ;-)

  ReplyDelete
 3. Är du säker på att det är en parodi?
  Som jag minns det så var barnprogrammen precis så som det är i detta klipp ;-)

  ReplyDelete
 4. Hehe, nej, säker kan man inte vara. Det står på YouTube-informationen att det är en parodi, men nog känns det snubblande nära verkligheten. (Och jag har inte sett var parodin skulle ha framförts/sänts.)

  ReplyDelete