08 March 2009

Elisabeth Hermon och jag i Medievärlden

SOLNA I veckan kommer branschtidningen Medievärlden (f d Pressens Tidning) med ett nytt nummer. Ur innehållsförteckningen:
PRESSETIK
Hon var "Ängeln" som enligt Expressen lurade mordhotade kvinnor. I dag, 16 år senare, har Elisabeth Hermon fortfarande inte hämtat sig.
(– – –)
OPINION
Frilansjournalisten Gunilla Kinn sågar bevakningen av "Gömda". Viktiga uppgifter har inte granskats, menar hon.
Det blir två texter att se fram emot, för er som följt alltsammans, tror jag. Fast mitt debattinlägg innehåller nog ingenting som ni inte redan läst i olika versioner här på bloggen, eller tänkt själva, i nya ordalag. Jag hoppas dock nå lite nya läsare i mediebranschen, och det blir förstås toppen tillsammans med en intervju med Elisabeth Hermon.

Det är förresten inte jag som gjort denna intervju med henne. Jag kände faktiskt inte ens till dess existens förrän nu, trots att jag haft kontakt med både Hermon och Medievärldsredaktionen på sistone. (Jag visste bara att någon grej i tidningen skulle ha någon slags beröring med Gömdadebatten, men jag trodde det skulle bli något mer avlägset ämne!) Det är förstås mycket, mycket, mycket bra att de skriver om hennes fall. Vore utmärkt om någon kunde granska Expressens roll i sammanhanget mer ingående också.

/Gunilla

11 comments:

 1. Det är bra! Hermon ska ha all belysning tills ALLA vet hur hon blivit behandlad av ljugmarklund och mia.

  Det väger säkert inte upp så mycket, men det är det minsta man kan begära efter dessa marodörers verk.

  Hermon bör få upprättelse! Ordentligt.

  ReplyDelete
 2. Tack Gunilla för att det finns RIKTIGA journalister, som du! Du gör ett fantastiskt jobb som inte släpper denna skandal - som ju är så mångfacetterad och egentligen består av en massa olika skandaler. Jag läser din blogg varje dag och ser fram emot artiklar om Oxelsöund och Hermon. Keep up the good work!

  MVH
  Tomas

  ReplyDelete
 3. Hej.
  Hur kan man få läsa denna tidning om man som jag, är bosatt ute i landet och inte har någon anknytning till denna tidning?
  Hälsningar Ingrid

  ReplyDelete
 4. skoj jag brukar få den i brevlådan... ska genast läsa när den kommer :-) Till Ingrid A: Annars så finns den på internet från den här veckan, fast från i morgon för att det är strul tydligen...

  ReplyDelete
 5. Toppen! Superbra att Elisabeth får utrymme att berätta, att - som du säger - kunna nå ut ännu mer i media med hennes story.

  ReplyDelete
 6. Vi tror alla på ett värdigt avslut i den här historien/skandalen. Vad annars?

  Jo, vi tänker fotsätta att ställa frågor och "hänga på" så länge den (och debatten) fortsätter att verka (uppenbarligen) styrd från den ekonomiska makten.

  Gömda är en lögn. Den är samtidigt sveriges mest sålda bok. Som en sanning. Vakna upp!

  Alla ni som funderar. Vakna upp!

  ReplyDelete
 7. Melissa Citron,

  Nej, det väger nog tyvärr inte upp så mycket... Men visst önskar man att ALLA finge veta. Bara att ha en bok att hänvisa till måste vara en enorm hjälp!

  Tomas,

  Tack!

  Ingrid,
  Se medievärlden.se.

  ReplyDelete
 8. Bra Gunilla !

  Jag blev arg när jag läste Sanningen om Gömda men blev både ledsen och arg när jag fann samma personer inblandade i Vingklippt.

  Vad dom gjorde och sedan media försökt låta bli att reparera är Skandalöst. Den enda som agerat bra är Heberlein som skrev en bra recention när Vingklippt kom ut och hon kan detta med etik och moral samt journalistik men då försökte man oxå tysta ner det eller förlöjliga.

  Ser fram emot att sidan kommer igång och man kan läsa hela artikeln/intervjun.

  I väntan på din Oxelesunds artikel publiceras.

  Heder!

  Leroy

  ReplyDelete
 9. Mnja, man kan tro att Ann Heberleins artikel om Vingklippt i SvD var bra, och den var ju det enda som skrevs i en stor tidning – dessutom kritisk mot Liza Marklund.
  Men, den innehöll – har jag nyligen insett – trots allt en del fel, som hade kunnat undanröjas ifall Heberlein ringt ett kollsamtal till Hermon eller så. Och när Fredrik Virtanen intervjuade Heberlein i Aftonbladet i mitten av februari så fick hon en fråga om Liza Marklund vars svar gick ut på att folk mest slâpper fram en massa hat och avundsjuka mot henne (LM). Så jag har tyvärr inte sååå mycket respekt för Ann Heberlein vad gäller det som tidigare.

  ReplyDelete
 10. När kan man läsa din text då? Finns den på nätet nu?

  ReplyDelete
 11. Jag har i alla fall inte sett till texten... Men de har ju haft mycket strul med sajten.
  Kan också hända att de inte vill lägga ut den, eftersom nätpublicering bör betinga ett 20 %-igt påslag på arvodet. Förr eller senare hittar ni väl alltsammans här.

  ReplyDelete