22 March 2009

Fyraårsdag på G

NEW YORK Snart dags för fyraårsjubileum för bloggen... Jag har redan skrivit ett inlägg, som dyker upp automatiskt här på själva *födelsedagen* (även om det exakta datumet är lite oklart).

Bloggens första levnadsvecka – under annan adress, se nedan – befann jag mig på resa i New Mexico i sydvästra USA, och kajkade runt med bil i bergen, bland indianbyar och i öknen. Och så besökte jag White Sands!

Det var en fantastisk resa, som inkluderade allt från en påskmässa i Santa Fes katedral till närvaro vid en fruktbarhetsrit i ett indianreservat och hemmahos en indianfamilj (jag har lovat att inte berätta så värst mycket mer än så om detta, utan att bara "bevara det i mitt hjärta") och möten med människorättsaktivister i mexikanska Ciudad Juárez.

Och förstås väldigt mycket annat. Det blir liksom aldrig tråkigt eller fritt från intryck, när man reser runt i USA (eller någon annanstans i världen).

Idag har jag haft en Facebook-konversation med en kompis/kollega som från Arizona skrev: "tog Route 66 och hamnade på ett sunkigt indiskt motell" och "siktar på Joshua Tree i dag" och en massa annat – så ni förstår att jag blev avundsjuk.

Här är den första månadens blogginlägg (mars 2005): http://gunillakinn.blogsome.com/2005/03.

/Gunilla

1 comment:

  1. Ahh,
    New Mexico i mitt hjärta! Bodde där som gästforskare på Univ. of New Mexico i Albaquerque för drygt tio år sedan.

    Man förstår hur Route 66-myten fått liv när man kör i de ändlösa landskapen, även om vägen själv nu bara lever kvar som Central Avenue i Abq.

    /Jonas F.

    ReplyDelete