13 March 2009

Gömda-uppföljning i Sydsvenskan lördag

NEW YORK Imorgon kan alla ni Gömdasoppsmaniker kolla in Sydsvenskan!
Nej, det är inte jag som skrivit, utan en mer namnkunnig skribent. Trist för Piratförlaget och Liza Marklund att det finns så många människor på vilka inga argument i världen biter på. (Detta sagt med reservation för att kulturredaktionen kan ha ändrat i planeringen.)

Uppdatering: Texten verkar vara uppskjuten, eller ännu ej på nätet. Jag hittar den i alla fall inte.

Däremot hittade jag en nyanserad text om Dawit Isaak, av ambassadör Peter Landelius, som tar upp komplikationerna med det dubbla medborgarskapet (som olika anonyma kommentatorer här påpekat). Jag håller med dem som tycker att det enorma massmedieuppbådet som sker nu är lite märkligt, men för min del finge det gärna inkludera värdens samtliga fängslade journalister.

Gunilla

3 comments:

 1. Jag tycker verkligen att det är tragiskt att Mia och Liza inte kunde be om ursäkt från början och att det hela nu har spårat ur för att Liza valt att tiga i stället för att tala! Att Mia sen blvit offer i stället för den som kunnat få tala om eller förklara.

  Jag tror nog att Mia fortfarande har chansen om hon vill. Hon kan välja att ringa och tala om vem som tog initiativ till det som utspelade sig på "Trossen" om hon inte är den som tog initiativ till hela denna soppa. Med politiskt agenda mm.

  Låg Mia inte bakom detta så skall Liza upp på vinden för att hämta de 100 tals dockument som styrker historien. Då skall barnen och inblandade föräldrar kunna få en förklaring och ursäkt. Sen skall så klart ett ärligt förlåt riktas till Elisabet Hermon och de som var inblandade eller gäster vid "Trossen" ges.

  Leroy

  ReplyDelete
 2. Gå och handla pappersSydis! Den är med där. Och är alldeles underbar.

  ReplyDelete
 3. Aha, där ser man! Hoppas den hamnar på nätet...eller så får jag gå till Svenska kyrkan och spana efter tidningen..!

  ReplyDelete