11 April 2009

Brassefilm hela söndagen (Stockholm)

NEW YORK Här kommer några tips från ett nyhetsbrev jag får, "Brasil–Suecia" av Lennart Kjörling – till alla andra brassofiler därute! Framför allt till er i Stockholm.

/Gunilla


Rio, f d Kvartersbigrafen vid Bergsunds strand
Söndag 12 april 10:00 - 14:00
150 kr för film och frukost

Filmprogram den 12 april

Njut av din lediga söndag på Rio tillsammans med BrasilCine och en god frukost från Café Copacabana. BrasilCine visar kvalitetsfilm på temat Brasilien.

Rap med kjol (Rap de Saia) – Janaína “Refem” – dokumentär - 2006 – 18 min
Rapparen Janaína, mera känd som Refém, ger sin bild av villkoren att vara kvinna och rappare i Baixada Fluminense, en av de fattigaste delarna av Rio de Janeiro.

Min tid är nu (Meu tempo é hoje) - Izabel Jaguaribe- dokumentär – 2003- 83 min
Denna underbara musikdokumentär är en skildring av sångaren, musikern och kompositören Paulinho da Viola och hans musikaliska möten med Marina Lima, Elton Medeiros, Zeca Pagodinho, Marisa Monte och Velha Guarda da Portela.

En sällsynt fiskerska vid kusten i Ceará (Uma pescadora Rara no Litoral do Ceará) – Sidnéia Luzia da Silva – dokumentär – 2004 - 15 min
Regissören Sidnéia porträtterar sin egen vardag som fiskerska i den lilla byn Praia Redonda. Trots alla fördomsfulla åsikter att havet inte är en plats för en kvinna, har hon sedan 10 års ålder följt med sin pappa ut på hans fiskebåt.

För en bättre dag (Pro Dia Nascer Feliz) – João Jardim – dokumentär - 2006 - 88 min
Regissören definierar sin film som ”en observationsdagbok över tonåringars liv i sex brasilianska skolor”. Filmen fångar elevers och lärares vardag i en av Brasiliens fattigaste stad, rikaste stadsdel, våldsammaste område.

------------------------------------------------------

Har just sett filmen Birdwatchers på Victoria - har du sett den? En spelfilm som försöker väcka oss kring frågor om indianer i Amazonas och storgodsen – vet inte vad du tycker om filmen men jag blev riktigt tagen! Vi var 8 personer i salongen...vi tänkte att alla krafter som vill uppmärksamma frågorna behövs – kanske även en spelfilm....

/ Carina Gunnars

No comments:

Post a Comment