05 April 2009

Burksoppa på en spik



NEW YORK Igårkväll hade jag "egentligen" ingen lust att laga mat, och tänkte bara värma en liten burk soppa.
Det blev Campbell's Chunky New England Clam Chowder, som var det enda i den vägen som fanns i skafferiet, men så började jag ploppa ner andra saker jag hittade i förråden: lite grädde, några champinjoner, några broccolibuketter, lite finskuren vårlök, torkade, öländska örter, färsk korianter – och sist, men inte minst: några droppar tryffelolja. Mums! Se bild nedan, men det var mycket godare än vad det kanske ger intryck av på den.

Det gör förresten susen bara att servera sin mat i en fin tallrik (den på fotot finns på Ikea).

Bonusläsning för soppnördar: Här är ett långt inlägg på en blogg för billiga måltider som diskuterar om det är OK att äta clam chowder på burk, vilket märke som isåfall är bäst och vad man kan göra för att bättra på soppan.

/Gunilla

2 comments:

  1. Jag älskar soppor, men ratar numera pulversoppor. Består mest av salt, buljongpulver och smakämnen. Kan man få tag på Clam Chowder i Stockholm någonstans?

    ReplyDelete
  2. Vet ej! Jag har aldrig sett -- men säkert på Gray's (butik för amerikanska livsmedel).

    ReplyDelete