05 April 2009

Äggröra med sparris och närodlad gräslök

NEW YORK Som ni märker grasserar fattiggourmet-sjukan rejält här just nu..! Eller, åkomman är nog kronisk. Dagens kylskåpstömning blev en stilig äggröra med grädde, serverad med grillad sparris och dito skivade champinjoner:

...och så gjorde jag slut på den lilla, lilla flaska tryffelolja jag hade. (Kanske tur, så att jag inte drabbas av tryffeloljeleda som somliga andra.)
Men det intressanta på bilden ovan är den klippta gräslöken. I fjol började jag ju skaffa blomsterlådor och växter som en galning, men det mesta dog förstås under några heta sommarveckor då ingen vattnade dem. Nu finns bara några uttorkade och ihjälfrusna växtskelett kvar i lådorna....fast märkligt nog spirade just gräslöken, visade det sig!

/Gunilla

2 comments:

 1. Jag följer ju bara några "samhällsbloggar", om jag får kalla din för det, med en touch av nördigt innehåll + några jättebra matbloggar. De senare är säkert lite halvnördiga de med. Nåja, ett tips för det fall du inte redan har det: Skaffa en stavmixer. Det finns två verktyg i köket jag inte vill vara utan. Det andra är vattenkokaren som jag säkert använder tio ggr varje dag.

  Om du är på fattigmansgourmetstadiet så är stavmixern kanon att använda för att mixa grönsaker som börjar bli lite bedagade till en förträfflig soppa. Å soppor är min favvolunch. Helst hemgjord istället för Campbells. Kallar du dessutom det "bedagade" resultatet för "Potage aux Légumes de Pot au feu" så blir det genast lite provencalskt lyxigare känsla.

  ReplyDelete
 2. Ah, franska namn är ett ännu bättre trix än "restaurangporslin" för förhöjd lyxkänsla. Typ "pommes de terre en robe des champs" (jordäpplen i åkerdräkt, alltså potatis med skal).

  Jag hade en liten köksskåpsrensning igår. Mycket lite åkte ut, men dit hörde faktiskt stavmixern och en minimatberedare. Både är tämligen värdelösa. Bara det som är allra närmast knivarna får någon bearbetning.

  Däremot funderar jag på att köpa en rejälare matberedare som ändå är liten nog att stå framme jämt. Hm, kanske borde jag ändå titta efter en bättre stavmixer...

  ReplyDelete