26 April 2009

My Life som spammare


NEW YORK Finns det någon därute som nyligen fått ett mail från det sociala nätverket – eller vad det nu är – MyLife, där det påståtts att "Gunilla Kinn added you as a friend"? Hoppas verkligen inte, men berätta gärna – så vet jag ifall ni är fler som drabbats av spam.

Som jag skrev i detta långa inlägg så har åtminstone en person fått sådana trista mail – inte bara ett utan upprepade. Såvitt jag vet är hon den enda, jag får heller inga mail själv från MyLife.
Jag registrerade mig alltså där när jag smått panikartat försökte få tag på telefonnummer till anhöriga till polisen i Lake County, i samband med min Annika Östberg Deasy-artikel för SvD i påskas. Det lät bra med "Find anyone" (men jag lyckades tyvärr inte så bra med att hitta folk i Kalifornien, i alla fall ine via MyLife).

Men man skulle absolut inte ange några potentiella "vänner", och även om jag hade fått den tokiga idén hade jag givetvis inte lagt till DN:s etikettsredaktör av alla människor.

Jag vet nu inte hur jag ska få stopp på detta. Vad gäller äkta "spamutskick" gäller ju att man aldrig ska svara och på så vis bekräfta sin existens, men detta är möjligen en mer seriös sajt som man kan kontakta och be dem sluta terrorisera oskyldiga damer i Stockholm.
Vore dock intressant att få veta om fler är drabbade av sådana här My Life-mail som påstås komma "från mig".

Uppdatering: Jag ska ringa och be dem ta bort både mig och andra ur databasen. Om det går. Det verkar åtminstone som att det är ett normalt företag som man kan komma i kontakt med...

/Gunilla

No comments:

Post a Comment