24 April 2009

Strage: Så blir artisterna snabbt utfattiga

NEW YORK Dagens citat är två:
Proteus hos Andreas Ekström:
Om ett par år kommer det finnas fickminnen som innehåller all musik som någonsin spelats in. Skall varje enskild låt, som upphovsrättslobbyn vill, värderas till 99 cent så blir en fylld iPod värd hundratals miljoner kronor. Att den i själva verket inte är värd hundratals miljoner kronor torde vara uppenbart (– – –). Enda sättet att stoppa den här utvecklingen vore att föra krig mot hårdvarutillverkare och internet över huvud taget.
Fredrik Strage i DN:
...nu när lyssnarna lärt sig att fildelning är stöld vet de också hur de ska ge igen för divalater, patetiska texter och trötta comebackplattor. De bitchslappar helt enkelt musikerna där det känns: i plånboken. Genom att ladda ner ett album flera gånger och trycka på ”delete” efteråt snuvar man artisten på massor av kosing.
Enligt obekräftade
rykten är Pirate Bay på väg att utveckla ett nytt program, AWT (Artist Wealth Terminator), som ser till att torrentfilerna hamnar direkt i datorns papperskorg, raderas, laddas ner igen, raderas och så vidare. På ett dygn kan det nya programmet göra en rockstjärna utfattig. Tekniken anses användarvänlig eftersom konsumenten slipper lyssna på musiken.
/Gunilla

4 comments:

  1. Hittar inte citatet hos Ekström. Deletat?

    ReplyDelete
  2. Jo, det gjorde jag visst då. Under annat inlägg. Sorry.

    ReplyDelete
  3. Nu har jag ändrat länken och hoppas det går lättare så. Tack för påpekandet!

    ReplyDelete