30 April 2009

Till huvudstaden

NEW YORK Min bedrövliga ekonomi förhindrar mig från att göra så värst många reportageresor just nu, det blir nog inget resande förrän kanske i höst – men nyss blev det klart att jag far till Washington på måndag. Över da'n eller nå't, vi får se om jag kan tänka ut något som tarvar längre närvaro.

Det hela blir en uppdaterad version av det jag gjorde där för två år sedan. Alltså, Carl Bildt och jag är liksom konstanterna (givet bilderna på dessa länkar), men SR:s Washingtonkorrespondent Thomas Nordegren är utbytt mot Ginna Lindberg, ambassadör Gunnar Lund har bytts ut mot Jonas Hafström och utrikesminister Condi Rice mot Hillary Clinton (och fotografen av den första bilden har tragiskt nog avlidit och är efterträdd även han).
Ska bli väldigt roligt – första gången jag är i huvudstaden sedan i början av november. Från Carl Bildts blogg:

Efter 101 dagar börjar den nya administrationen mera på allvar ta form - och det även om det återstår en del när det gäller kongressens godkännande av viktiga utnämningar.

Och vi har ju fått en mycket bra start på det transatlantiska samtalen - nu handlar det om att intensifiera det ytterligare.

Mitt mer officiella möte med utrikesminister Hillary Clinton - följt av en serie möten med den övriga ledningen på det amerikanska utrikesdepartementet - är först på måndag.

Efter ankomst och inkvartering blir det i kväll middag på den tjeckiska ambassaden med en serie av utrikespolitiska tyckare och tänkare från bägge sidor av Atlanten.

/Gunilla

3 comments:

 1. Skriv en Gudie till alla Svenskar som vill ha tipps om vad dom skall göra i New York. När nu så många åker dit en weekend. Kalla det en weekend i New York helt enkelt. - folk kan betala via Pay pal eller på något annat sätt eller så. Kanske en ljudbok vore bra.

  Vad som är värt att besöka och se, Vilka restauranger mm som finns och rekomenderas.

  Gör som Unni - låt var och en betala det dom tycker det är värt.

  Glöm inte att i övrigt ta 10 dagar netto och skicka räntefaktura på det du leverarat och fått ordererkännande på.


  Ha en trevlig Valborg.

  Leroy

  ReplyDelete
 2. Leroy,

  Tack för tipset om resehandbok -- ska skriva om det i ett separat inlägg. Men jag antar att det inte var ett förslag på hur man kan bättra på sin ekonomi... ;-)

  Mina betalningsvillkor är 14 dagar. Och factoring - hm, kanske en bra idé, men beloppen är inte så stora att jag tror det lönar sig. Bättre vore om redaktionerna hade smarta rutiner från början. Så sent som denna vecka fick jag ringa ekonomiavdelningen på en stor tidning i Stockholm för att kolla vad som hänt med min faktura. Den hade förstås inte nått dem, som jag misstänkte. Jag hade fått instruktionen att maila en viss redaktör, vilket jag gjort. Men jag borde ha skickat den direkt till Bankgirocentralen, vilket jag först nu fått veta... Tror inte att factoring hjälper mot så'nt, dessvärre, fast i hopplösa fall får man nog ta till det!

  ReplyDelete
 3. Nog tror jag resebranschen behöver lite drag hjälp oh tipps till USA Resenärer. Pröva med Svansson´s eller andra kända svenska reseföretag som vill sälja, alternativt så är säkert många flygbolag beredda att betala en del för bra tipps till Europeer eller resenärer från Öst.

  Du kan säkert hitta en bra bisyssla där som du kan få inkomster på. Jag har tippsat flera arbetskamrater om din kunskap om the "Big Apple" i den gratisform du hitintills bjudit på.

  Härligt att höra att du har 14 dagar netto. Men de borde kunna få e-faktura!

  Leroy

  ReplyDelete