19 May 2009

5 X rosmarin

NEW YORK Jag och min vän T – läser du forfarande här? – hade för många år sedan en vision av att ordna en femrättersmiddag där alla beståndsdelar skulle präglas av rosmarin. Inspirationen kom från av mina standardinledningar på en middag, nämligen att servera rosmarinkex med getostkräm och torkade tomater. Tyvärr har planen ännu inte förverkligats, men min rosmarinfetischism är oförändrat stark! Eller, rättare sagt, starkare än någonsin. Se bara vad som råkar finnas härhemma just nu!

Getost som frotterat sig med rosmarin:Rosmarinkex (denna sort har jag nästan alltid hemma, fast den är helt annorlunda den jag anspelade på i inledningen):


I Stockholm har jag numera nästan alltid Wilma Sticks med rosmarin hemma.

Färsk rosmarin har jag förstås ofta i kylskåpet (och snart i en balkonglåda, hoppas jag):Ja, och så rosmarinchips (fast med denna påse har de gjort om chipsen helt och hållet, så att de både till smak och konsistens är mer som vanliga chips – inte alls så speciella som under de gångna åren, buhu):


Länk
Och sist men inte minst, en present jag fick på en middag en gång (från en klok väninna som nog insåg att jag sällan köper så'nt här av mig själv)!

Denna burk har man för övrigt inte i köket utan i badrummet!

/Gunilla

1 comment:

  1. festligt att du själv är med på rosmarinbilderna - särskilt chipsfotot som känns lite retro :)

    ReplyDelete