26 May 2009

Laxlyx med afrikanska/mellanösternsmakerNEW YORK
Igår firade jag den sjunkande dollarkursen och en inbetalning från en kund med att shoppa loss på Gourmet Garage i Greenwich Village! Gourmet Garage (eller "Gorre Morre" som min ex-rummis S kallar det) har som slogan "handla likt en kock". Det var dags att fylla på skafferierna.

Jag har haft riktigt ont om pengar hela våren och avstått från allt möjligt (resor, mobiltelefon, hårklippning, kläder, böcker, tidningar, träningskort, bandspelare och andra grunkor jag behöver etc) men god mat har jag faktiskt unnat mig. Hela kylskåpet är nästan jämt fyllt – nåja – med grönsaker, rotfrukter, örtkryddor och frukt.

Det finns många bra om än lite snobbiga snabbköp av det slaget på Manhattan, och det var kul att handla på detta som jag bara går till ibland – eftersom varje butik har sina specialgrejer. På Gourmet Garage visade det sig till exempel finnas massor av goda soppor och olivolja till specialpris.

Tallriken ovan innehåller pepprig gravlax och israelisk couscous med tranbär, mandel och aprikoser – samt massor av strimlad mynta. Hm, kanske inte en helt klockren smakkombination, tvärtom. Och myntan har mer med tandkräm än andra livsmedel att göra, tycker jag. Men det blev ganska vackert i alla fall! Och det kostade 40–45 kronor, det var väl ganska OK.

/Gunilla

1 comment:

  1. Om du var min vän skulle jag nästa semester våldgästa. Vi skulle kolla in alla mataffärer, resturanger, fik, parker. Däremellan skulle vi huka över datorer eller fundera på internationella relationer.
    Tur att vi inte känner varandra, jag skulle aldrig ha råd. ;-D

    ReplyDelete