08 June 2009

Att grilla i regnet – digital framtidsoptimism

NEW YORK Mitt spanande efter intressanta program för frilansjournalister att använda som "redaktionella system" fortsätter.

Jag har inte skrivit om det så mycket på sistone, men hittar fortfarande massor av program att kolla in och har faktiskt blivit alldeles vimmelkantig på kuppen. Det är omöjligt att testa allt på riktigt, även om man kan ladda ner versioner på prov i 30 dagar, och det enda jag gjort det med på allvar är Bento – som jag verkligen utforskat och lagt upp massor av information i, men ändå tycker är lite för b för att vara bra. B som i b och inte som i business. Fast ändå OK för sitt pris (under 400 kronor).

Nu har jag upptäckt att Daylite är mer i linje med vad jag söker, än vad jag hade förstått tidigare (trodde att det var en simpel "att göra"-lista, men så tycks inte vara fallet) och så finns Merlin, OmniFocus Outliner, Notebook och så vidare...
Än så länge läser jag mest recensioner och kommentarer om alla olika program på nätet – det är det som gör en så vimmelkantig och överväldigad. En vacker dag kommer här ett inlägg med alla möjliga relevanta länkar. Men jag leker med tanken att faktiskt försöka utveckla mitt eget program (i samarbete med någon Mac-programmerare, förstås).

Och i sommar, eller helst tidigare, ska jag ta itu med att lära mig Wordpress! För spanandet efter lämpliga sätt att reformera min hemsida – och vem vet, att bygga mitt journalistiska varumärke, hehe – fortsätter förstås.

Tillsvidare noterar jag intressanta hemsidor av olika slag, och sparar dem som bokmärken. Nu har exempelvis Unni Drougge slagit till med en ny, fin digital boplats som är inspirerande. Gjord i WordPress.

Dessutom länkade Unni till något som får mig att tänka Wow! och som verkar vara precis det jag behöver just precis nu, i mitt fortsatta sökande efter bra tekniska lösningar för mig och efter nya intressanta sociala, kreativa communities: Xtreme Creator. Har inte ens vågat ta tag i att leta runt där, då får jag ingenting annat gjort idag. Fantastiskt.

I veckan ska jag också dyka upp på något liknande här i New York, fast då i kombination med israeliska viner – nämligen ett evenemang med New York City Webgrrrls.

Allt detta med program och mjukvara och så vidare är nämligen bara den lilla bilden av vad jag håller på med i min personliga/kreativa/tekniska utveckling just nu.
Den stora bilden, som jag håller på att /försöka/ ta till mig, är väl "som att försöka grilla i regnet" vilket Stormhierta skriver om här. Utdrag:
Jag vill hjälpa fler att bli entreprenörer, starta egna företag, expandera sina vyer. Jag vill skapa, ensam och tillsammans med andra. Jag vill dela med mig av det jag har, samtidigt som jag vill tjäna pengar på det jag gör. Dessa två är inte oförenliga.
Detta tangerar förstås min tillkämpat positiva avslutning på bloggstafettinlägget här. Nu – över till Xtreme Creator! Jag kanske kan börja med att registrera mig...

Läs mer av Stormhierta här, exempelvis om digital framtidsoptimism (ny kategori tillagd): Just do it!

/Gunilla

1 comment:

  1. Jättekul att se att jag lyckats med att inspirera dig så Gunilla! Överlag tycker jag att det finns mycket att vinna på att ta sig framåt, tänka positivt och arbeta för att förändra världen.

    Alldeles för länge har mycket av diskussionerna online definierats av en nedåtgående negativ spiral - så det är roligt att se att det finns fler som vänder på utvecklingen! :D Väl mött i den ljusa framtiden!

    ReplyDelete