12 June 2009

Flaskpost till IowaNEW YORK
Jag ska i helgen ägna mig åt att bearbeta material till ett jobb om HBTQ-personers rättigheter i USA. (Mina redaktörer har inte alltid varit så förtjusta att jag antyder här på bloggen vad jag håller på med, men det känns som att omvärlden kommit ikapp mitt transparenta sätt att jobba – så jag hoppas att det anses mer OK att avslöja sina stories i förväg nuförtiden... Det är liksom inget scoop jag förbereder.)

Det har varit svårt att ladda om, efter att jag ägnat dagar och nätter åt skrivande om annat på sistone – och efter ett större jobb som det jag lämnade i morse är man ganska slut.
Fast jag samlade mig ändå till att skicka ut allehanda mailförfrågningar till vissa kontakter och gayorganisationer och intervjupersoner. Om hälften svarar är jobbet i hamn, och gör de inte det har jag några reservkontakter – i New York, Washington DC, Utah, Kalifornien och på lite andra håll.

Men så kom jag på att det vore kul att tala med någon i Iowa, som ju nyligen och lite oväntat – i alla fall för mig, men jag har kanske fördomar om den amerikanska Mellanvästern – införde samkönade äktenskap.
Tyvärr orkade jag vid det laget absolut inte googla fatt på någon gayrättsorganisation i Des Moines, än mindre skriva något mail eller ringa till någon sådan.
Det enda jag alls orkade var att skicka ut en synnerligen informell förfrågan via Twitter – se bilden ovan. Det tog inte lång tid innan den, tack vara taggen #iowa, plockades upp av en lokaltidning som jag aldrig hade hört talas om.
Ska bli kul att se om det räcker till en kontakt med någon lämplig intervjuperson. Vore isåfall första gången jag hittar en sådan via Twitter.

Jag har genom åren hittat intervjupersoner på alla möjliga vis och genom allehanda kontakter, och är inte alls ute efter att hypa just Twitter. Men OM någon hör av sig av så blir det troligen någon jag aldrig hade hittat på annat sätt. En enda giftaslysten eller nygift, homo- eller bisexuell Iowabo skulle räcka, kanske någon som följer Eastern Iowa News Twitterflöde. Återkommer med en liten rapport.

Uppdatering: Hm, jag trodde att Eastern Iowa News var någon slags lokaltidning som digitaliserats. Det är en blogg som sköts på fritiden av en före detta nyhetsreporter... Han kanske kan få vara med i en annan story jag förbereder, om den amerikanska tidningsdöden.

/Gunilla

2 comments:

  1. Och i såna fall är det en kontakt för tidningsdödens artikel, som du aldrig kommit i kontakt med på annat sätt? :-)

    ReplyDelete