09 July 2009

FanatismSTOCKHOLM
Jag märker hur jag till min stora förvåning på kort tid har förvandlats till ett halvfanatiskt Michael Jackson-fan.
Till den grad att jag vid det här laget sett otaliga You Tube-videor med såväl musik och soffintervjuer (t ex med Diane Sawyers) som privata hemvideor – som när Jackson och en massa barn har gräddtårtskrig med John Landis, och när bröderna Jackson tidigt 70-tal for till sin mammas släktingar i Alabama, eller denna som innehåller allt från snömulning i Gary på 60-talet till en stor födelsedagstårta på scen 1993:...och så ägnar mig förstås åt kontrafaktisk historieskrivning med olika scenarier, och kan numera allt om familjen Jacksons historia (nåja), läser om hur barnen hade det på *begravningskaffet* i förrgår – och blir retroaktivt upprörd över alla som haft mage att påstå att Jacksons och Lisa Marie Presleys äktenskap blott var ett sken-dito. För att inte tala om hur rörande det är med alla privata vittnesmål som strömmat fram i offentligheten på sistone, om Michael Jackson som ensamstående far – exempelvis denna video:


Jag börjar också kunna fansens standardsvar på anklagelser av olika slag (t ex att det var Michael Jacksons försäkringsbolag som såg till att Jordan Chandler och hans familj köptes ut 1993; vissa hardcorefans påstår sig också kunna alla turer om vad som hänt inom den familjen därefter – mycket intressant). Det är förmodligen bara en tidsfråga innan jag börjar donera pengar till kampanjen för att avsätta Peter King från den amerikanska kongressen, hehe.

Tristan, jag har tyvärr inte snubblat över den blonda gitarrist du efterlyste. Däremot har jag hittat den mer kända, blonda gitarrist som turnerade med Michael Jackson i flera år, och som bland annat syns i bakgrunden på den i mitt tycke vackraste Jacksonbilden – den ni ser på People-omslaget ovan, möjligen med någon form av Kristuskomplex.
Gitarristen heter Jennifer Batten och dyker upp i backstage-videon nedan. I sitt Twitterflöde den 5 juli svarade hon på frågor om Michael Jackson. Det kan inte ha varit hon som var med på repetitionerna, för de hade inte setts sedan 1997 (hon har en egen turné och hade ingen möjlighet att tacka ja till konserterna i London). Men i alla fall.

http://en.wikipedia.org/wiki/Jennifer_Batten
http://www.jenniferbatten.com
https://twitter.com/mondocongo/Gunilla

7 comments:

 1. Gunilla!

  Jag kan rekommendera Daddys mycket uppskattade inlägg om Michael Jackson, missa inte det!

  http://daddys.blogg.se/2009/july/utkast-mitt-forra.html

  ReplyDelete
 2. Jag har läst det, det är väldigt bra och personligt skrivet! Jag planerar ett liknande inlägg, fast mer fokuserat på medierna som Micheal Jackson-häcklare och Michael Jackson som mediekritiker och mediemanipulatör.

  ReplyDelete
 3. Man frågar sig hur det kommer att se ut den dag Madonna avlider, hon lär ju bli kanoniserad... ;)Men okay, jag tänker inte vara ogin alls. även om jag nog tycker Janet är intressantare som artist än både Jackson och La Ciccone.

  ReplyDelete
 4. Aha, det var en intressant syn, har inte sett någon annan som sätter Janet Jackson före dem...

  Visst kommer det att bli en riktigt stor grej den dag Madonna dör. Men inte en chans att det blir som med Michael Jacksons. Det finns inte tillräckligt många spektakulära ingredienser i hennes liv, inte lika många fanatiska fans, inte lika mycket starka känslor. Dessutom är hon för mycket affärskvinna och lever ett för "normalt" kändisliv.
  Det skulle vara om hon dör på ett spekulativt sätt, t ex à la prinsessan Diana.

  ReplyDelete
 5. Gunilla, tack för din research. Jag känner faktiskt till Jennifer Batten sedan "begynnelsen", eftersom hon är gitarrlärare, soloartist och slog själv ned som "bombnedslag" tack vare MJJ:s mod att bryta mot traditionen byta ut manliga gitarrvirtouser mot en kvinnlig dito istället.

  ReplyDelete
 6. Haha, som du märker ligger jag decennier efter i min Michael Jackson-utveckling, och dit hör hans gitarrister... Jag borde ju ha lagt märke till hennes frisyr, om inte annat!

  ReplyDelete
 7. Undrar just om det var Jennifer Batten som dök upp i Rick James gamla video till "Loosey's Rap" (på MTV runt 1990 efter att han kommit ut från kåken - ej på Youtube även om låten finns där). Nej, det var det nog inte men orsaken till att jag minns den är att guratjejen hade hög pirathatt och dito stövlar, jacka med breda axelvaddar och en sagolikt uttråkad min, hon såg ut som om hon lånats in från närmaste catwalk för att göra jobbet. Däremot såg hon knappt ut att spela... :D

  Jag vill minnas att Mats Nileskär sa runt 2000 att Janet numera var den enda i klanen Jackson som gjorde riktigt bra skivor, och han sätter henne nog över Madonna också. Så det finns åtminstone en person med hög cred som tycker som jag...

  ReplyDelete