22 August 2009

Apropå kontrollerade fakta och sanning

NEW YORK OK, jag kanske är lite besatt av Jan Guillou och hans relation till Aftonbladet, trots allt (snart borde han nog föräras med en egen kategori här, liksom Michael Jackson och Sarah Palin).
Apropå Boström-Israelgate (se Vassa eggens kommentar) kom jag att tänka på denna gamla antifavorit från Guillous antiblogg-kolumn i februari (som jag då kommenterade här):
Det finns ett enkelt skäl till att ni inte kan läsa sådan skit i Aftonbladet som dominerar nätvärlden. I en tidning håller man sig med vissa gammalmodiga principer, som att kontrollera fakta och hålla inne med förtal.

(– – –)

Babbla på bäst ni vill där ute. I Aftonbladet och andra riktiga medier lyfter vi ändå bara in sådant som håller inför våra normala rutiner. Tro inget annat.

Dags att revidera: Aftonbladet lyfter inte bara in *sanningar* och kontrollerade fakta utan även "frågor". (Vilket tidnngarna förstås måste kunna göra. Denna postning är avsedd som kritik av Guillous självgodhet i februari, inte av Linderborgs aktuella publicering /som jag tycker att hon försvarar rätt väl här/. Men Anna Vedeers artikel på Newsmill måste läsas som komplement!)

Aftonbladet idag: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5680904.ab

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5680852.ab

Läs även:

http://newsmill.se/artikel/2009/08/23/aftonbladets-har-sedan-lange-ett-problematiskt-forhallande-till-judar

http://ulfbjereld.blogspot.com/2009/08/aftonbladet-och-kampen-mot.html

/Gunilla


3 comments:

 1. Dags för extra Co2 skatt på prasselmedia för deras flagranta övergrepp på sanningen och naturen!

  ReplyDelete
 2. Anna Veeders artikel är det närmaste sanning som någonsin dykt upp i svensk press. Anna lever i Israel sedan många år tillbaka och är inte vare sig muslim eller judinna. Hon ser med öppna ögon och klar blick vad som händer.

  Att hennes man är av judisk börd gör ingen skillnad för till skillnad från andra religiösa män har inte Annas make tvingat på henne konvertering. Bara det säger allt!

  Att läsa om Jan Helins krumbukter är bara pinsamt för att inte tala om den gamle geten Jan Guillou!

  ReplyDelete
 3. Ja eftersom han inte läst boken kanske han borde ha åkt till Oxe... eller läst Jolines blogg och den verklighet hon upplevt utifrån ett objektivt perspektiv. Ett inblandat barns egenupplevda frågeställning och fortsatta frågor om framtid. :

  http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.7988328

  Den enda som har vågat fråga och söka sanningen i detta är mig veterligen du Gunilla. Jag hoppas alla direkt inblandade verkligen ser till så att ingen hamnar i klämm eller utanför.

  Leroy

  ReplyDelete