29 August 2009

Skitstövlar och lysande personer huller om buller


NEW YORK Ibland är han ju för rolig! Jan Guillou om att "väldigt många människor" och våra kolleger i synnerhet är idioter, i en subtil intervju i Dagens industri:
"Ja! Jag har träffat många sådana under all these years. I journalistyrket finns det nog en större spännvidd än inom andra yrken. Det finns en väldig massa skitstövlar och lysande personer huller om buller. Jag tror inte att det är så i någon annan yrkeskategori. De här skitstövlarna har haft så stort inflytande och skapat så mycket dålig journalistik, och de flesta har jag varit i polemik med. Då kommer de med i min historia."
Det ska bli hemskt roligt också att läsa Jan Guillous bok, som man inte kan ha annat än höga förväntningar på!
Men min respekt för honom skulle möjligen öka, om graden på bokstäverna i boktitel och författarnamn på omslaget hade omvända proportioner.

Intervju med Jan Guillou av Karin Thunberg i SvD (där kolleger som Amelia Adamo och Britt-Marie Mattsson får nyansera bilden av honom). Kan väl förresten betonas att den kritik Winkler och jag framfört – exempelvis här – väl mest är riktad mot Aftonbladet som låter Guillou hållas med att ge sig på förlagskonkurrenter med brottsanklagelser i spalterna, utan att ens belysa att det handlar just om förlagskonkurrenter.

/Gunilla

1 comment:

  1. Du kan också lyssna på intervjun i nyhetsmorgon idag lördag.

    ReplyDelete