29 September 2009

Notis om notiser: ta notis

NEW YORK Jag kopierar helt fräckt en hel bloggpost från Andreas Ekström! Läs och begrunda.

/Gunilla
som inte sitter i juryn men är tävlingens mecenat :-)

Årets notis

29 september 2009

Som ni minns från försommaren är vi några stycken som har instiftat ett pris, nämligen Årets notis. Du kan också läsa mer om det genom att klicka på länken i vänsterspalten på denna sida.

Arbetet med att hitta 2009 års bästa notis pågår. Vi som sitter i juryn mejlar varann när vi springer på fint formulerade grejer.

Men vi har ett problem.

Det är väldigt svårt att inte så att säga falla för roliga stories. Det finns gott om exempel, som det här, som är helt okej formulerade – men som framför allt beskriver en rolig eller udda händelse. Och det är ju inte händelsen vi ska prisbelöna.

Jag behöver nu er hjälp, ni som läser här. Sprid ryktet om detta nya fina pris vidare, och hjälp oss att hitta de riktigt goda exempel som vi vet finns där ute!

3 comments:

 1. Hej Gunilla,
  Frågan är vad som är definitionen på notis! "Bolltjuven", som Andreas länkar till, är ingen notis - utan en liten men dock artikel, tycker i alla fall jag. En notis är väl något mycket "mindre", och det är det som gör er juryarbete så svårt...

  ReplyDelete
 2. Suverän notis anno 1976: "En talesman för sjukhuset meddelade att om Gilmores tillstånd fortsatte att förbättras så kan han snart lämna sjuksängen och återvända till dödscellen" (efter att Gary Gilmore hade gjort ett självmordsförsök, i protest mot att myndigheterna inte snabbade på med hans avrättning). Citerad i Norman Mailers "Bödelns sång". En fånge som tidigare hade delat cell med Gilmore hörde notisen i radio och berättade sedan att han skrattat högt åt det absurda i den.

  ReplyDelete
 3. Gunnar,

  Tror att allt under 1 000 tecken kvalar in. Visst, det där var nog en artikel!


  Magnus,

  Tack, den var inte dålig – och föredömligt kort! Kanske kunde vara med utom tävlan...

  ReplyDelete