03 October 2009

Döda träd i brevlådan (men vilka?)NEW YORK
Jag har inte haft några tidningsprenumerationer på ett tag, men håller nu på att se över vilka jag vill återuppta. Har kommit fram till att det ska bli de flesta – men inte alla – av de följande:

The Economist
Time Out New York
New York Magazine
Mother Jones
Fast Company
MacWorld
People Magazine (ny på listan – tänkte att jag skulle lära mig olika skådespelare, hehe; förresten har jag faktiskt varit tidningens medarbetare i Stockholm)
Conde Nast Traveler (eller möjligen Travel+Leisure)
Foreign Policy

Oj, här finns risk för tidningschock! Prenumerationer är som tur är billiga i USA, särskilt nu.
Vet ni några som saknas, det vill säga tidskrifter jag inte borde missa? Kanske någon mattidning – vilken? Foreign Affairs? Reason + The Nation?

New Yorker är tyvärr ingen idé – den har jag prenumererat på massor av omgångar, men den blir aldrig läst (samma gäller tyvärr rätt många andra...men ingen så tydligt som New Yorker). Detsamma skulle nog gälla Harper's.

Jag skulle gärna vilja ha New York Times också, och gudarna ska veta att de kunde behöva några prenumeranter. Men av olika skäl går det inte att få den till min port, utan bara till ytterdörren – och då är det inte längre lika kul (särskilt inte eftersom den tenderar att försvinna därifrån).

Hm, jag kunde ju börja med att lägga upp vettiga bokmärken till alla dessa tidningars hemsidor...

Uppdatering: Mother Jones nu beställd! Ska bli kul att få den åter, det är ett riktigt bra magasin (med många uppslag att låta sig inspireras av).

/Gunilla

5 comments:

 1. Off topic, men goda nyheter för frk. Kinn (m.fl.)
  http://nyhetskanalen.se/1.1246674/2009/10/02/new_york_tur_och_retur_for_1500kr

  ReplyDelete
 2. Hej Gunilla,

  Bra lista tycker jag (fast det var väldigt länge sedan jag läste Mother Jones).

  Jag skulle nog ha svårt att klara mig utan Vanity Fair (även om Dominique Dunne har dött). Den är kanske lite högfärdig ibland, men känns ändå som ett måste?

  People är, enligt min enkla smak, förvånanvärt matnyttig för en journalist. Den har inte bara kändisgrejer utan också human interest-stories som man kan få reportageuppslag från.

  Dagstidningar kan man ju köpa. Klart det är en fråga om pengar. New York Times, viktigast av allt, så klart superbra på nätet men ändå. Washington Post. Och hoppas du inte glömmer New York-tabloiderna...

  Haha, jag läste faktiskt New Yorker...

  Men måste du prenumerera? Halva nöjet är ju att handla tidningarna, till exempel på Grand Central Station.

  Gunnar

  ReplyDelete
 3. Time och International Herald Tribune har någom slags kombo-erbjudande här i Europa där de nära nog skänker bort den ena tidningen. Det kanske finns samma i USA men med NYT i stället för IHT? I och för sig kan jag läsa båda på den lokala bibblan (och på nätet) eller köpa enstaka nummer, men jag gillar tanken på att få båda i brevinkastet. Särskilt om NY Times/IHT skulle lägga upp någon slags betalvägg online, och det verkar ju troligt att de gör förr eller senare.

  ReplyDelete
 4. HUR kunde jag glömma Vanity Fair?!

  ReplyDelete
 5. The Atlantic

  ReplyDelete