15 October 2009
Michelin går på pumpen i New Yorks krogvärld
NEW YORK Sällan är klyftan mellan Den gamla världen och Den nya så tydlig som i spalterna när Guide Michelin presenterar sitt årliga urval för New York.
Det är bara några år som den klassiska restaurangguiden alls haft New York på repertoaren. Men det råder ingen tvekan om att proffsätarna här i sta'n anser att fransoserna inte alls är uppgiften vuxna.
Helt fel krogar får stjärnor, givna toppställen blir utan; Guide Michelin förstår sig inte på något annat än fransk mat – och vågar knappt bege sig utanför Manhattan. Om de ändå väljer krogar i Brooklyn och Queens blir det ändå fel på något sätt.
(– – –)
För varje italiensk, kinesisk eller thailändsk New York-restaurang Guide Michelin trots allt listar vet Manhattans matproffs i regel minst 20 stycken av vardera som är bättre.
Läs hela inlägget på Korrespondenternas blogg.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment