08 November 2009

Romanesco och rocambole

Länk
NEW YORK Igår upptäckte jag att något som ger total och omedelbar lycka är att gå omkring i höstsolen på nå'n Bondens marknad, i detta fall den på Union Square. Jag handlade diverse ljuvliga saker, bland annat romanesco-huvudet ovan (fem dollar!). Det är verkligen ett riktigt naturens konstverk, som jag kommer att få svårt att äta upp. Det får stå på mitt skrivbord och mest se märkligt ut så länge.

Annat jag köpte: en krans av rosmarin och timjan från Stokes Farm (hänger på min köksvägg!), rocambole-vitlök, Swiss chard (vad heter det på svenska?*)), en skiva lammstek, getost med chili och rosmarin, massvis av äpplen, purjolök, morötter, rödbetor, dragon och koriander.

Och så köpte jag en liten marknadsfrukost, i form av en mugg varm päroncider och en kanelmunk.

*) Mangold, förstås (antar jag)! Det här receptet ska jag testa ikväll, fast kanske med smöret utbytt mot olivolja: Smörfräst mangold med vitlök och aprikoser.

/Gunilla

No comments:

Post a Comment