22 January 2010

Seg sajt

STOCKHOLM Kan någon förklara varför den här sidan numera tar så fruktansvärt lång tid att ladda ner (åtminstone i Firefox, i Safari verkar det gå bättre)? Jag misstänker att det har att göra med någon stor, tung bild – men hittar ingen sådan i inläggen.

/Gunilla

14 comments:

 1. Fungerar bra i min ny- och ominstatallerade Firefox.

  Fast jag har haft stora problem med Firefox de tre, fyra senaste veckorna, men då har det varit krascher tio ggr per dag.

  ReplyDelete
 2. Jag har inga störe problem med sajten i Firefox eller Opera heller, det kanske är något lokalt med din maskinvaruprofil som gör att det går trögt. Det kan uppstå sådanna där 'lokala buggar' som bara verkar gälla vissa sidor på en viss maskin. Isobels blogg började hänga sig med pinsam rgelbundenhet för mig i Explorer efter att hon sksffat den där paypal-knappen, på din rekommendation; jag kunde se att det var den som störde förloppet i ramen längst ner, men jag antar att de flesta IE-anvöändare inte har haft det problemet och i Firefox ger hennes sida inga problem. Har inte heller några problem med din blogg i Explorer trots samma knapp.

  Veckans roligaste outning:_ Linda Skugge tror att Kurdo Baksi har hävdat att det var han som skrev Stieg Larssons Millenniumböcker (varför har han i så fall dröjt med att avslöja detta ända till nu??) Artikel på Newsmill: http://tinyurl.com/ya35xxb

  ReplyDelete
 3. Hm, det kanske är något lokalt -- men jag blev varse problemet för att två andra personer rapporterade att de plötsligt inte kunde se mycket på min sajt (den ena redan i december).
  Det verkar lite mystiskt!

  Tack för tipset om Skugge-artikeln -- ska genast kolla in! Kanske Kurdo Baksi och Anders Hellberg är i maskopi med varandra. ;-)

  ReplyDelete
 4. Gunilla: kanske Linda Skugges artikel är spökskriven av Newsmill - vilket skulle förklara hennes djärva hypotes! ;)

  ReplyDelete
 5. Men nu påmindes jag tack vare denna artikel:
  http://www.newsmill.se/artikel/2010/01/22/var-stieg-larsson-kurdo-baksis-v-n-eller-hans-sp-kskribent
  om det jag hörde i Studio Ett häromdagen -- att Kurdo Baksi hävdat att det var Stieg Larsson som skrev de artiklar som Baksi blev känd debattör med. Det var alltså Larsson som var spökskrivaren i sammanhanget! Hm, den här debatten lär rulla vidare...

  ReplyDelete
 6. Suck:
  http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/skugge-skams-inte-for-tabbe_4137001.svd
  (Den s k tabben borde vara ett problem för Newsmill mer än för Skugge.)

  ReplyDelete
 7. Hmm, min normalt mycket snabba Mac har fortfarande problem - låååång väntan på att huvudtexten ska dyka upp...

  ReplyDelete
 8. Dito vad Gunnar just sa!

  ReplyDelete
 9. Lotta K och Gunnar,

  Ja, ni beskriver ju samma problem som i bloggposten (även om jag kanske inte skulle beskriva min Mac som _mycket_ snabb). Vet som sagt inte vad jag ska göra åt det; hittar ingen stor bild som spökar.

  ReplyDelete
 10. Annonserna från Google skymmer listan med nya kommentarer till vänster, det har varit så ett tag. Det gäller både Explorer 8, Opera 10 och Firefox (kör sedan några dagar deras senaste kandidatversion av v.3.6). Jag har inga problem med att sajten skulle ladda långsamt i Firefox, när jag testade i Explorer nyss gick det trögt men det berodde nog också på tillfälligt hög belastning av arbetsminnet: till sist löste det sig.
  Kör Windows XP SP2 på en halvkinesisk burk med 1.8 GHz processor.

  ReplyDelete
 11. Hm...
  Toklång laddtid hos mig både i Chrome och Safari på Macen.
  Testa den här kanske:
  http://www.websiteoptimization.com/services/analyze/
  Jag kollade, men såg bara att några png-bilder med stjärnor är lite stora.

  ReplyDelete
 12. Nu har jag plockat bort stjärn-fotografierna, men det verkar tyvärr inte ha ändrat något...

  ReplyDelete
 13. Hm... igen.
  Tittade närmare. Det ser ut som att sidan väntar en evighet på csi.gstatic.com verkar ha med google maps att göra. Sedan hittade jag på ett supportforum:
  http://www.google.com/support/forum/p/maps/thread?tid=6453a6f0d6f406c4&hl=en
  Vid en ganska snabb koll där så säger de att man inte ska tillåta skript för (citat):
  gstatic.com (<<< MOST CRITICAL. This is where the .png pictures are loading from)
  google.com (duh)
  gmodules.com
  googlesyndication.com
  gmail.com
  Det är en idé iallafall. Och nej, det verkar inte vara dina bilder som ställer till det - de är förhållandevis små ändå.
  /inge-björn

  ReplyDelete
 14. Ja, bilderna âr inte särskilt stora (och definitivt inte större än de brukar). Och några "citat för skript" har jag inte använt/tillåtit, mig veterligen. Överhuvudtaget kan jag inte minnas att jag gjort några ändringar av något som borde påverka nedladdningstiden!

  ReplyDelete