29 April 2010

Den långa svansen (och "socier")


NEW YORK Jag berättade om teorin om den långa svansen för mamma och sade att försäljningskurvan för hennes bok illustrerar teorin väl.

Men det var några dagar sedan. Sedan blev det visst en liten, liten puckel i slutet av svansen! En sen försäljningsboom, hehe.

Nedan kan man se vilka böcker köparna i övrigt valt (det fanns fler exempel på AdLibris hemsida).

Nu försöker jag uppmuntra mamma att fixa en andra upplaga att kränga på bokmässan i Göteborg. Någon gång ska väl en boktok som hon ändå fara dit.

Häromdagen hade hon träffat en massa sköterskor på Sophiahemmet som köpt ett ex av Pojken bakom väggen tillsammans och låtit alla läsa. Strålande feedback, med kramar och ord!
Vore kul om syrrorna ville skriva här och dela med sig av sina intryck, men mamma hävdar att de "inte är så bloggiga", vad hon nu vet om det.

/Gunilla

P S Med inspiration från Staffan Dopping ändrar jag härmed bloggetiketten "sociala medier" till "socier".

Alltså: ett socium, flera socier.

Det är ju inte medierna i sig som är sociala utan användarna, så kanske bättre att börja på ny kula med ett samlingsbegrepp för bloggar, Facebook, YouTube, Twitter. Kortare, också!

Målsättningen är för min del att få TT:s språkvårdare att påbjuda ordformen och SAOL att ta in det. Men först måste vi nog etablera det bland användarna. ;-)

Staffan Dopping skriver om socier här. Fast tyvärr har han ännu inte börjat använda sin egen ordskapelse.

No comments:

Post a Comment