12 May 2010

Allah ho Gaybar – här är länk till filmenNEW YORK Hinner inte skriva särskilt mycket nu, men här är videon som Lars Vilks visade – elller försökte visa – i Uppsala igår:
http://www.dumpert.nl/mediabase/33434/98ff6c9b/allah_ho_gaybar.html
Den verkar handla om *manlig vänskap*.

Jag hittar inget sätt att få in filmen direkt här i bloggen, så jag har "citerat" några stillbilder istället (ledsen att pilarna följer med, men det går alltså inte att starta filmen härifrån). Som synes är det inte bara homofobin inom islam som får sin släng av sleven, utan densamma i exempelvis USA och från katolska kyrkan.

Den iranska kvinnan som gjorde Allah ho Gaybar för några år sedan heter Sooreh Hera. Tydligen har videon censurerats på YouTube, men Internet tar ju aldrig slut (inte än, i alla fall, bäst att tillägga).

Tipsa gärna om länkar till texter om Sooreh Hera! Om Lars Vilks drabbas av våld bara för att visa hennes film vågar jag inte tänka på vad som kan tänkas hända henne.
Här är en (som i sin tur innehåller några länkar): http://gayswithoutborders.wordpress.com/2007/12/05/allah-o-gay-bar-sooreh-hera-depicts-muhammed-as-homosexual

Lars Vilks kommenterar det som hände i Uppsala.

/Gunilla

4 comments:

 1. Schysst att du länkar. Blev väldigt sugen på att se vad det var som kunde orsaka en sån urballning.

  ReplyDelete
 2. Ja, konstigt att filmen inte beskrivits bättre i nyhetsrapporteringen. Man får lätt intrycket att det handlade om "bilder på nakna män" och "Muhammed som homosexuell" -- å andra sidan hann ju Vilks knappt komma in på att det handlade om ett annat konstverk som drabbats av "yttrandefrihetens gränser". Hoppas han får möjlighet att avsluta sin föreläsning...

  ReplyDelete
 3. För övrigt är jag imponerad över att någon hunnit reagera över videons innehåll, så snabbt som bilderna virvlar fram!

  ReplyDelete
 4. va fan är det här !!!!

  ReplyDelete