30 May 2010

En bild från mitt arbetsrum


NEW YORK Som en liten omväxling till Haiti-inläggen får ni här en bild av de nyligen omorganiserade bokhyllorna i mitt arbetsrum (jag har en tidskriftshylla också...). Det är detta jag ser ner jag sitter och skriver. Ännu inte helt i perfekt ordning eftersom jag tryckt in en massa prylar och papper som jag inte vet vad jag ska göra av, men dock.

Som synes har jag hakat på trenden med färgsortering, som jag gillar skarpt.

Två hyllplan avviker dock från mönstret. Det är dem jag markerat nedan. De innehåller min Harlem-litteratur, och den ville jag ha samlad (satte först gröna prickar på varje rygg, men var rädd att det inte skulle hjälpa). Så de två planen fick en egen, separat färgsortering.
Ska0308rmavbild 2010-05-29 kl. 10.59.12 (9 dokument, 9 sidor totalt)

I nästa inlägg blir det mer Haiti igen... Kanske ska jag berätta mer om livet i Haitis tält. Där pysslar man inte med att sortera böcker efter färg – utan mer med att hålla regnvattnet borta och att försöka sova lite, trots hungern, oron, värmen, fukten, oljuden och trängseln.

/Gunilla


6 comments:

 1. Hej

  Du gillar alltså att ha böckerna i färgordning? Varför det? Jag funderar på att ha det när jag flyttar till min nya lägenhet, men känner att jag måste hitta ett sätt att motivera det på.

  ReplyDelete
 2. Jag har en del böcker som det är, kommer att ärva typ ett par hundra meter till en dag (trots att pappa, den gamle antikvariatsjägaren, förvisso har sålt av en del vid olika flyttningar). Och jag avser att behålla en stor del, eftersom det handlar om sådant som intresserar mig och dessutom inte skulle dra in några väldiga pengar om man försökte sälja - antikvarister är härdade typer när det gäller marknaden. Satte man rubbet i färgordning skulle man inte hitta nånting... ;)

  ReplyDelete
 3. Varför det kan vara dumt med alfabetisk ordning:
  http://twitter.com/ticktock6/status/15281481754

  ReplyDelete
 4. Gunilla: Man ska ha skjutbara stegar, som i väl inkörda antikvariat. Då når man lätt tre-fyra meter upp...

  ReplyDelete
 5. Jag var mycket nära att köpa en biblioteksstege för bara ett par veckor sedan, mest för att den var så snygg och dessutom på utförsäljning...

  ReplyDelete