21 September 2010

Bokmässan v s New York

NEW YORK Ska ni till Bokmässan i Göteborg? Jag har tyvärr aldrig varit där och skulle gärna ha farit dit i år – men man kan ju tyvärr inte vara på två platser samtidigt, har jag märkt.

Jag bestämde mig för att istället vara i New York där det denna vecka pågår FN-toppmöte om de så kallade millenniemålen och Clinton Global Foundation-möte. (Fast det vore ju synd att säga att jag satt min fot på något av de evenemangen – än. Det är ju inte så att man blir överöst med artikelbeställningar om utvecklingsfrågor, och jag har redan varit hang around i sådana sammanhang så många gånger redan att jag har svårt att motivera mig att åka iväg – när jag kan sitta och surfa runt bland svenska valutgångstexter...eller bokföra lite...eller planera en Haiti-resa. En liten text ska jag dock faktiskt skriva om millenniemålen, för en nättidning.)

Jag var ombedd att dyka upp i en bokmässe-panel om hur utrikeskorrar ersätts av frilansar, och det är en utmärkt programpunkt som jag gärna hade medverkat vid (fredag klockan 15.15). Men eftersom jag ändå inte är i Göteborg funkar det inte.
Ni som ska dit bör absolut söka upp Journalistförbundets monter – nästan hela programmet verkar superintressant, och det är många namnkunniga och intressanta kolleger där!

I nästa bloggpost återkommer jag med en lista på programinslag som vänner och familjemedlemmar medverkar vid.

/Gunilla

1 comment:

  1. Vädret är ändå säkert mycket trevligare i N.Y. än i Mälardalen iaf. Här regnar det bara. Så passa på å njut.

    ReplyDelete