29 September 2010

Hjälp Hästmannen

NEW YORK Snälla, sätt er in i fallet med Stig-Anders Svensson, även känd som ”Hästmannen”!
Britt Peruzzi skrev häromdagen denna text i Aftonbladet, och idag följer tidningen upp med ”Nu ger han upp sina kära hästar”.

Det har säkert (förhoppningsvis) skrivits mycket mer än så, men jag hinner inte googla eller utveckla ämnet just nu.

I andra texter på nätet har det antytts att det är en urgammal grannfejd som ligger bakom att Länsstyrelsens inspektörer dragits in i.

Fint att så många kring Stig-Anders Svensson engagerat sig för hans och hästarnas sak. Sorgligt om det inte räcker! Den här människan är alldeles unik, och representerar något helt unikt.

Som så många andra blev jag djupt berörd av Peter Gerdehags dokumentärfilm Hästmannen, inte minst av det faktum att han faktiskt är född efter andra världskrigets slut. Gerdehags hemsida innehåller massor av bilder och texter, så gå dit! Förhoppningsvis slutar det hela lyckligt.

/Gunilla

P S Jag vet ju inte om det fortfarande är aktuellt, men den 15 september skrev Peter Gerdehag:


HJÄLP! ADVOKAT FORT!

Stig-A behöver advokathjälp snarast!

Stig-Anders har en liten möjlighet att överklaga å det snaraste men har inga pengar till advokathjälp.
Finns det någon som kan ställa upp ideellt med en inlaga till Förvaltningsrätten?
Det är bråttom och Stig-A har så mycket att stå i och är för stressad för att samla sina tankar till kanslisvenska.

Ring mig Peter Gerdehag
070-35 71 744

1 comment:

  1. Jag tycker det här har blivit en obehaglig populistisk fråga. Stig-Anders brinner för sina hästar, men han sköter inte sina djur ordentligt och det är väl helt naturligt att han då får djurförbud. Ska hästarna behöva lida bara för att det är synd om Stig-Anders? Han har enligt länsstyrelsen fått fyra föreläggande tidigare, men inte ändrat sig. Om man inte mockar, ger sina djur ordentligt med foder och verkar hovarna trots flera års påstötningar tycker jag man har förverkat sin rätt att ha djur.

    ReplyDelete