20 October 2010

Aftonbladets valblogg

NEW YORK Per Bjurmans valblogg för Aftonbladet är skojig! Här kan ni exempelvis läsa om Hyrorna är åt helvete för höga-partiet: http://blogg.aftonbladet.se/usavalsbloggen.

/Gunilla

4 comments:

  1. Haha! Såg Ann Coulter på Hardtalk häromdagen och hon var naturligtvis sitt välkända gapiga jag men det var svårt att missa att hon dessutom verkade litet bakis. Har ju inte sett henne på tv särskilt ofta (om än på Youtube) men både rösten, blicken, den tokdjupa urringningen och hennes okoncentrerade "don't-listen-to-'im"-uppvisning hade en stark ton av hangover.

    Hon ansåg att USA borde trappa ner i Afghanistan och släppa tanken på att bygga någon sorts självständigt stabil stat där, för att i stället hålla en hög profil i Irak (och underförstått få loss trupper till ett krig mot Iran). USA:s allierade och deras soldater nämnde hon inte med ett ord, och hon var helt hjälplös inför intervjuarens påpekande att det var Bush och inte Obama som hade gått in för en uthållig strategi i Afghanistan - först 2001 och sedan på nytt 2006/7 - och att det republikanska partiet med kraft ställt sig bakom det upplägget.

    Det är möjligt att hon i tysthet anser att jänkarna helt enkelt borde ockupera Afghanistan (och Pakistan) permanent, som om det skulle kräva mindre trupper än idag?!

    Man ska ju inte ställa några krav på stringens på Coulter, men svarslös var ordet, även om hon gjorde vissa försök att dölja det. Intervjun ligger kvar några dagar till på bbc.co.uk/hardtalk

    ReplyDelete
  2. Per Bjurman och jag gick på samma gymnasieskola och han spelade "New York, New York" i aulan på en terminsavslutning (var det keyboard??). En händelse som ser ut som en tanke. Ja, det är kul att läsa om politik och valkampanjer i USA. Jag har just läst ut Det amerikanska löftet, som var välskriven och initierad. Tack för tipset!

    ReplyDelete
  3. Nog är amerikansk politik mer färgstark än den numera mycket trötta svenska. Inte för att man skulle vilja ha personer som Sarah Palin, Carl Paladino eller Strom Thurmond på tunga ämbeten här hemma, men de kommer ur en mera färgrik och traditionsrik politisk bransch.

    Sen rör sig ju amerikansk politisk retorik i goda ögonblick (och det är ofta) på ett helt annat plan än i Sverige, men det beror så klart på att de i många lägen måste vinna och övertyga med ett tal, vid ett bestämt tillfälle: glöden i det man säger spelar en aktiv roll. Vilket nästan aldrig är fallet i den svenska riksdagen eller ens på DN Debatt. Det finns inga förväntningar på att någon ska hålla ett tal som det Obama höll efter att han förlorat i New Hampshire.

    ReplyDelete
  4. kom igen nu då gunilla:-) saknar dina inlägg

    ReplyDelete