25 April 2011

Mäklarspråk I
NEW YORK Någon borde starta en blogg om alla underligheter i Stockholms mäklarbransch. Det finns onekligen massor att skriva om – men det existerar säkert redan, eller?
Jag har varken avsikt eller tid att driva en sådan blogg, men när andan faller på kanske jag skriver fler inlägg om detta outtömliga ämne (budgivning, beskrivningar, säljmetoder etc).

Här ovan bara ett litet exempel på så kallat ”mäklarspråk” (en för dagen ny bloggetikett). Av en slump fick jag syn på en trea som helt klart ligger i Blackeberg (se kartan) men som av mäklaren säljs in som liggandes i det aningen mer statusfyllda Södra Ängby. (Eller hur, ni som kan området? Nog måste gränsen mellan Blackeberg och Södra Ängby utgöras av Blackebergsvägen?)
Enligt mig ett solklart fall av vilseledande marknadsföring; det blir lite patetiskt när Bromma-mäklaren i fråga skryter med sin lokalkännedom.

/Gunilla

1 comment:

  1. Du har så rätt. Men för att göra området lite mer attraktivt för spekulanter har byggföretaget (eller någon) börjat kalla dessa Blackebergshus för Ängby Park! Blackeberg är ju lågstatusområde till skillnad från Södra Ängby.

    ReplyDelete