16 June 2006

Operation Omskolning (till magasinsskribent)

För två veckor sedan var trenden att beställa artiklar om "nå't om amerikansk politik" av mig. Denna vecka är trenden tydlig: Nu har inte mindre än två redaktörer, en i dag och en i förrgår, bett om reportage-texter "ungefär som i New York Times Magazine". Ingen risk för prestationsångest alls!

Vilka tidningar/eventuellt kommande beställare som dessa kloka redaktörer representerar får vara hemligt tillsvidare.

Jag tänker ägna sommaren åt att läsa in mig på den amerikanska magasinsskrivar-traditionen och välkomnar tips på bra böcker!? Tja, inte bara den amerikanska, förresten, jag borde läsa mer av den brittiska och den centraleuropeiska och den svenska och alla möjliga reportage-traditioner...

Ska börja med denna (eftersom Gay Talese står för min favvo-definition av journalistik: "the art of hanging around")
A Writer's Life


/Gunilla

3 comments:

  1. "The new new journalism" av Boynton tyckte jag var mycket givande med sin blandning av metodik, inspiration, historier och bra förebilder.

    Berätta vad du läser här, jag behöver också nya uppslag!

    ReplyDelete
  2. Det sorgliga är att jag överhuvudtaget behöver återerövra bok-läsandet...och sluta sitta vid datorn. Om det är böcker av klassiska reportageförfattare är det bra, men jag blir glad nästan bara jag återfår vanan att alls läsa på papper. (Kanske i Central Park!? Men hur ska det gå nu när de börjar med wireless där...).

    Boynton-boken låter toppen, tack för tipset!

    /Gunilla

    ReplyDelete