03 September 2006

Söndagskvälls-uppdatering

NEW YORK Åter hemma, dags att få iväg en text om Irakkrigsträning i Louisiana, och en annan om Öland på hösten – här är det tvära kast!

Det förstnämnda var ett reportage på 19 000 tecken som jag måste skära ner till 16 000, och oj! vad det är svårt och tar lång tid att finputsa och trimma. Jag har nog hållt på med det i två, tre dagar, och är nu nere på 16 714 ... fast jag hade helst velat bygga ut texten till sisådär 25 000.
Oh, well, 16 000 tecken är superlångt, så jag ska inte klaga. (New York Times-texten om ungefär samma fenomen, om än i Kalifornien, var 16 600 dito. Dock på vanlig nyhetsplats; jag skriver för en söndagsbilaga.)

Imorse skickade jag som sagt iväg en text om att den amerikanska valrörelsen nu drar igång på allvar (2 900 tecken).
Annars följer jag mest den svenska valrörelsen ... flera timmar om dagen, får jag erkänna (samtidigt som jag gör annat). Det är så lätt! Allt finns på nätet – utfrågningar och valdebatter och telefonväkterier och bloggar och artiklar och analyser och ledarkommentarer och allt vad det är.
Och det är faktiskt inte bara flykt, jag behöver veta vad som händer i svensk politik av många anledningar – exempelvis att ministrar och andra politiker titt som tätt dyker upp här i New York. Jag har intervjuat Göran Persson, Laila Freivalds, Jan Eliasson, Carin Jämtin, Barbro Holmberg, Leni Björklund, Jens Orback, Lars Danielsson (yes!) och Fredrik Reinfeldt. Så koll behövs.

Men nu verkar ju allting ha blivit fullkomligt galet och nästan som i USA!

/Gunilla

2 comments:

  1. Hmm...inte riktigt som i USA men vi närmar oss. Senaste nytt är att nån stackars Folkpartist gjort dataintång hos Sossarna.... Vi närmar oss Watergate.....typ! Du, det här med WiFi, vet du om det är något som vi kommer få på den den svenska marknaden? Har läst dina inlägg om det och det verkar ju strålande tycker jag.

    Ha en bra dag när du vaknar!!

    ReplyDelete
  2. Jag vet dessvärre inte så mycket mer om wifi i Sverige än vad jag skrivit här på bloggen...men man kan hoppas att det blir vanligare! Hoppas på tillfällen att skriva mer om ämnet.

    /Gunilla

    ReplyDelete