11 October 2006

Bubbel

NEW YORK Jag gjorde just Aftonbladets test "Kan du bli minister i Sverige?" – eller rättare sagt försökte göra. Kommer inte längre än den första frågan av 13. Svarar man "nej" på frågan om huruvida man betalat sin TV-licens får man nämligen inte fortsätta...utan får veta: "Sorry! Du kommer att få ett litet helsicke – och mår nog bäst av att låta bli att bli minister. Om du ändå tänkt försöka: Skaffa en bra pr-rådgivare!". Och sedan kommer fler kniviga frågor, där endast ett svar kan vara korrekt... Gör testet här.

Tja, storyn verkar ju bubbla vidare. Jag kan lova att journalisterna på inte minst kvällstidningarna nu vänder på varje sten. Och de politiska bloggarna...

Gudmundson har nog rätt i att den nya regeringen inte hade utsett den som skulle ringa krishanteraren ännu. Ändå ganska konstigt, det handlar ju om ett parti som är proppat av PR-konsulter! Bloggvärlden erbjuder ju annars gott om mer eller mindre goda PR-råd så här i efterhand, till exempel detta.

Men jag är för närvarande trött på hela storyn. Dagens program: pressträff med svenske FN-ambassadören (som jag intervjuade om Nordkorea och EU igår). På agendan enligt uppgift: "aktuella frågor på FN:s dagordning, inkl. valet av ny generalsekreterare, Iran, Darfur, fortsatta FN-reformer".

Sedan: lunch i Soho med besökande Stockholms-väninna och Louise Bourgeois-utställning! Och däremellan skrivande av diverse texter.

/Gunilla

No comments:

Post a Comment