11 October 2006

Spinna vidare

NEW YORK Den ambitiöse kan ju kolla "kasta sten i glashus"-potentialen hos de journalister som gjort jobb i ämnet "fuskministrarna" de senaste dagarna... Jag gissar att den är rätt stor! Även om en del av rapporteringen gissningsvis sköts av unga, ambitiösa vikarier utan behov av att anlita barnflickor och annat (men deras chefer är säkert arbetstyngda småbarnsföräldrar).

Ännu roligare vore det om någon skreve en insider-rapport från hur det låtit på redaktionsmötena på Aktuellt och andra större medie-redaktioner – rimligtvis måste det finnas reportrar som undanber sig att göra inslag om Borelius och Stegö Chilò. I alla fall om man får tro på Carl Bildt.

/Gunilla

P S Japp, jag projicerar:
Själv kastar jag sten i glashus. Har inte betalat TV-licens på evigheter – vilket är förskräckligt dubbelmoraliskt, eftersom jag samtidigt gnäller över Sveriges Radios låga arvoden. Inte av ideologiska skäl eller fattigdom, utan av ren snålhet och bortprioritering – är man bara hemma nå'n månad om året och då mest vimsar omkring på sta'n eller sitter i trädgården blir det rätt dyrt med 2 000:- i TV-avgift.
Dessutom är min Stockholms-TV trasig (vilket väl i och för sig inte gör att man slipper licens) – och här i USA har jag aldrig kunnat kolla på den TV jag faktiskt har, eftersom man måste ha kabel-TV-abonnemang för att mottagningen alls ska fungera i New York. Och det har varit lika nedprioriterat det.

Hjälp, vilken bikt- och bekännelseblogg detta blivit. Inte bra. Hur kul är det att läsa? Inte alls. Men eftersom jag tidigare utlovat full öppenhet om bjudluncher och andra journalistiska minor här på bloggen, enligt principen "kan jag blogga om det är det OK; är det inte bloggningsbart är det alltför oetiskt" så...
Jag lovar att betala TV-licens när jag blir vuxen och flyttar hem till Sverige. Det verkar hänga ihop.

No comments:

Post a Comment