16 November 2006

Mer om Erica-fallet; TV4 har kroniskt tunnelseende?

NEW YORK TV4 bytte idag propagandist och skickade fram TV4 Stockholms Johan Stambro (som säger ungefär samma sak i denna debattartikel i Aftonbladet som hans kollega Kinna Bellander sade i Studio Ett; se det jag skrev igår).

Men AB:s Gunnar Ohrlander biter genast tillbaka och förklarar varför inslaget aldrig borde ha sänts.

TV 4 verkar fortfarande lida av tunnelseende.

Och alla lärare i journalistik borde spara på sig allt som sagts och skrivits i detta ärende, för det är ett ypperligt fall att använda som avskräckande exempel på drevmentalitet i framtida undervisning.

En sak till: Att en annan styrelseledamot i KRIS beviljades så mycket som 60 000:– har framförts som en i sammanhanget besvärande omständighet (se t ex här). Men det visar ju snarare på vilka svåra tandvårdsproblem man kan ha efter långvarigt missbruk. (Kom ihåg att behovsprövningen gjordes av en tandläkare.) Se Per Westbergs kommentarer här.

Och en till: Jag kan faktiskt inte påminna mig att jag hört ordet "gangsterknäck" tidigare! Gunnar Ohrlander påstår att det är vanlig journalistjargong och förklarar: "Ett gangsterknäck presenterar vissa fakta som verkar tala för att historien är sann men som faller i bitar när man skrapar det minsta på den. Till exempel kollar skakiga källor." Ett väldigt roligt ord – men med en tragisk innebörd.

/Gunilla

No comments:

Post a Comment