19 December 2006

Kofi Annan tar farväl

NEW YORK Det blir ingen Ghanaresa som tänkt var, kanske på grund av dålig planering och usel kommunikation från min sida – däremot har jag just varit på [ghananen] Kofi Annans allra sista presskonferens som FN:s generalsekreterare. Totalt osentimentalt, faktiskt! Jag var märkligt nog den enda svenska reportern på plats, såvitt jag kunde se.

/Gunilla

4 comments:

 1. hmm...du som har koll. Vad ska Kofi göra nu?

  ReplyDelete
 2. Pinsamt nog så vet jag faktiskt inte riktigt...mer än att han och frugan tänkt vara involverade i ideell verksamhet. Det var ingen som tog upp detta på presskonferensen, vad jag kunde höra – han fick en fråga om vad han ska göra på nyårsnatten (hans mandat upphör alltså den 31 december) men han svarade knappt på frågan utom att säga att han i alla fall inte tänkte vara i FN-huset...
  Jag har fått avslag på min intervjuförfrågan, som var tänkt att räta ut alla frågetecken om vad Kofi Annan ska göra nu – och idag fick jag höra att inte ens FN-korrespondenterna från Reuters och AP, två veterandamer som bevakat FN på heltid i evigheter, någonsin fått någon egen intervju med honom!

  ReplyDelete
 3. hmm...svårflörtad gentleman! Hur går snacket om den nya FN killen då?

  ReplyDelete
 4. Jag hör inte så mycket "snack", bäst att fråga de riktiga FN-korrespondenterna som hänger här i korridorerna! Men kanske kan jag en vacker dag slänga fram en artikel jag skrev om Ban Ki Moon här. Har i alla fall sett honom framträda, och det blir väl mer.

  ReplyDelete