11 February 2007

Bubber om mediedramaturgi

STOCKHOLM Sorry, föregående inlägg blev lite väl pladdrigt och spretigt. Jag skylller på att jag är synnerligen stressad över att min långa att göra genast-lista är i stort sett identisk med hur den såg ut i mitten av december. Då kan det bli så där.

Men kortversionen lyder: Ni som är intresserade av mediegranskning och av debatten om apatiska flyktingbarn kan ju kolla in senaste numret av Arena. (Att jag skriver om detta ska inte uppfattas som ett ställningstagande i debatten. Jag är bara i största allmänhet intresserad, av såväl human flyktingmottagning som god journalistik.)

Mer mediekritik att kolla in: I John Bubbers Journal kritiseras Niklas Svenssons och annan tabloidjournalistik – i synnerhet när det handlar om "politikerjournalistik" och regeringens resekostnader – och föreslås att socialpsykologer och andra forskare använder sig av dokusåpor för att komma runt forskningsetiska prövningar. (Via Andreas Bergh.)

Dagens brunch: chorizo, äggröra, stekta champinjoner och spiskumminkryddad yoghurt. Och en jättekopp caffèllatte. Allt gjort i ett än så länge halvstädat kök (mitt)! Nu ska jag försöka ta itu med något som jag haft ångest för sedan den 20 december: lite ofrivillig vindsröjning. Går inte att skjuta på längre, för det tycks vara sådant elände som hindrar mig från att dra till New Yorkkylan.

/Gunilla

P S John Bubber, det kan han väl inte heta på riktigt?!

2 comments:

  1. http://en.wikipedia.org/wiki/Hero_(1992_film)

    ReplyDelete
  2. Aha, det förklarar ju allt!

    ReplyDelete