08 March 2007

Några bloggax från idag och igår

NEW YORK Metabloggning: Fredrik Krohnman skrev igår väl på temat medborgarjournalistik v s politisk "mud slinging" (apropå bl a Borelius-gate – diskussionen var såklart uppe i höstas, men i alla fall) och Aftenposten (?) lanserar ordet "karaoke-journalistik".

Apropå seminariet om krigskorrespondenters arbetsvillkor i Stockholm den 17 februari (som jag skrev om här) har huvudarrangören lagt upp referat från diskussionerna här. Detta påminner mig om att jag utlovat synpunkter på Erik Stattins inlägg om samma seminarium, vi får se när det kommer...

...och till sist: årets hittills bästa bloggpost av Anna Hellsten i Shampoo Rising.

/Gunilla

P S Jag är inte med om något roligt att berätta om just nu. Allt är bara en seg blandning av att sitta hemma vid datorn och allehanda vardagliga aktiviteter såsom spanskkurs och kafébesök och datorseminarier och en eller annan vända till postkontoret på 125:e gatan. Trist, ingen action och inga scoop. De enda jobb jag lyckas sälja in är telefonintervjuer. Längtar till fältet, som en flitig kompis/kollega som imorgon besöker ett sjukhus i Bronx för att intervjua patienter med en viss sjukdom. Det är journalistik, det! Riktiga intervjuer, inget rewritande. Ni som vill läsa om New York kan ju med fördel läsa Saffransrök.

No comments:

Post a Comment