06 April 2007

Some Just Don't Get It, andra har även Nollkoll

NEW YORK Ibland tänker jag att mänskligheten kan indelas i "sådana som fattar hur bloggvärlden funkar" och "sådana som ännu inte fattat det". Denna indelning är oberoende av om man själv skriver och/eller läser bloggar eller ej.

SvD:s Martin Jönsson är ett bra exempel på den första kategorin, och DN:s Jonas Thente får nog symbolisera den andra. (Ja, och Susanna Popova förstås, inte en siffra rätt som Martin Jönsson visar.) Jag är förvånad över att Thentes fåniga uttalande om att han gått med på att blogga för att det är så retro, så 2003, inte retat upp fler bloggare – men alla kanske har genomskådat det som den provokation det är... *)

Anyway, en helt annan sak: i Thentes blogginlägg den 4 april skriver han om hur en danska ringt och frågat – på engelska! – om han känner till en bok av en omdebatterad svensk som skrivit om hur han "trakasserat kvinnor och varit chauvinistisk i största allmänhet".
Jonas Thente kommer efteråt fram till att det kan ha varit Göran Perssons biografi hon syftade på. Men alla med lite koll fattar ju att det verkligen måste ha varit den här boken av Lars Einar Engström hon menade. Eller kanske snarare denna nyutkomna, av samme skribent. ¿Göran Persson, que? Det är ju en helt annan debatt.

Well, Jonas Thente verkar OK ändå, för han skriver ganska roligt och självironiskt (fast någon riktig blogg är det ju knappast).

*) Uppdatering (27 april) Jo, Jonas Thente skojade bara. http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2785&PERMALINK=641362

/Gunilla

2 comments:

  1. varför måste en anställd på en tidning blogga FÖR tidningen? Särskilt om den inte vill.
    Det finns en blog på DN som jag läser och ibland undrar jag om den som skriver den är riktigt vid sina sinnens fulla bruk. Med den stora skillnaden att DN's bloggare inte alls verkar intresserade av någon kommunikation i form av kommentarer.

    ReplyDelete
  2. Och andas det här är dagstidningar lägger att journalister bloggar under tidningens namn lite oj, vi har missat och måste komma ikapp? Men att det egentligen bara gör att de missar ännu mer?

    ReplyDelete