07 April 2007

Telia-mailstrul

NEW YORK Jag är en av dem som drabbats av Telias e-posthaveri. Om du försökt skicka mail till mig det senase dygnet som inte verkar ha kommit fram, försök igen! Det verkar som om mailen droppar in sent omsider.

Eftersom jag använder ett riktigt quirky mailprogram som ibland behagar strula trodde jag igår att det var problemet. Det fick bli en ominstallering. Och så verkar min dator innehålla några systemkonflikter just nu; Firefox är tyvärr helt hopplöst att använda och måste förmodligen skrotas (det duger att skriva bloggen i, alltid något, vilket Safari inte går i land med; fast Firefox klarar nu inte ens av att öppna vanliga kommentar-fönster!).

Så mailstrulet igår blev bara en logisk upptrappning. Jag var drabbad hela långfredagen – tvingades ange mina krångliga lösenord för alla mina olika mailadresser inte mindre än varje gång jag kollade mail (vilket var ungefär var tredje minut). Inte gick det att se några mail via "webbmail" heller. Och så hickade systemet till och spottade plötsligt ur sig allt på servern (cirka 1 500 gamla mail). Det var skönt att till sist (först idag!) få veta att det var Telia och inte min lilla dator och mig det var fel på.

Avdelningen understatement (från Telias hemsida):
E-poststörning
Det är problem med att hämta och skicka e-post i hela landet. Felavhjälpning pågår.
Uppdaterad 2007-04-07 12.15

Man får läsa Aftonbladet för att förstå vad som händer!

För övrigt. Telias webbmail måste vara den enda kommersiella webbfunktion på hela hela hela Internet som knappt har förändrats alls till vare sig form eller funktion. Det har sett likadant ut i de kanske tio år jag haft det, och fungerar ungefär lika illa.
Jag får jobbiga vibbar från sunkiga webbhak i Peking (i slutet på 90-talet var jag hänvisad till att använda webbmail under resor i Kina och annorstädes, det vill säga innan det blev relativt lätt att ladda ner mail till egen dator via wifi).

Nu är jag i alla fall klar med en liten text om infrastruktur i indiska städer, vilket jag ett tag trodde aldrig skulle hända. Det är det enda som hänt denna påskhelg.

/Gunilla

2 comments:

  1. Jag har bredbandsbolaget. Har funkat helt okej, förutom ett fullständigt sammanbrott då det varken gick att mejla eller surfa. Ringde kundtjänst och tog deras automatiska kundtjänstupplysning. "Mer information på vår hemsida."
    Jamen för i h*****e! Jag kan ju inte surfa! Det ligger ju liksom i sakens natur att jag därmed inte kommer åt den förbaskade hemsidan!

    ReplyDelete
  2. Jag kommer förvisso åt Telias hemsida utan några som helst problem, men vad hjälper det när där knappt finns någon information...

    ReplyDelete