14 May 2007

Bloomie for President..?

NEW YORK Dags att damma av ett inlägg som jag skrev i februari, där jag spekulerade i att miljardären Michael Bloomberg skulle kunna bli republikansk presidentkandidat. Troligare i och för sig, vilket jag missade att skriva, vore att han skulle ställa upp som oberoende (independent). Han kan när som helst (=om han skulle upptäcka att ingen av de andra kandidaterna som åsiktsmässigt ligger honom närmast, som Rudy Giuliani, inte har tillräckligt momentum) dra igång en rejäl, egenfinansierad kampanj.

Idag publicerade kvällsblarran Daily News resultatet av en statistisk undersökning som visade att New York-borna klart skulle föredra Bloomberg framför Giuliani – som borgmästare, men också som president.

I flera veckor har medierna spekulerat i om Bloomberg – trots att han ständigt förnekar det– ändå inte leker med tanken att dra igång en kampanj. Varför skulle han annars:
• ha piffat upp sin gamla kampanj-hemsida
• fara med sitt jetplan till Texas, Oklahoma och New Mexiko för att tala inför diverse grupper
• profilera sig i miljöfrågor, och andra frågor som inte i första hand hör till en borgmästares sysslor
• ha sett till att lära sig spanska
???
och så vidare, och så vidare.

Jaha, vi får väl se var detta slutar. Han har sina supportrar. Och jag står fast vid mitt s k dream team (som sagt, av journalistiska och inte politiska skäl).

Men, det är inte New Yorkborna som i första hand utser presidentkandidater... (Isåfall skulle för övrigt Giuliani inte ha en chans.)

/Gunilla

No comments:

Post a Comment