18 July 2007

Hej från Oaxaca

OAXACA Ledsen för att bloggandet för närvarande tycks vara nedprioriterat, trots att jag har otroligt många spännande saker att berätta. Jag satsar på att vara så närvarande som möjligt är i Mexiko – trots att hyresgästbekymmer på hemmaplan, kassaebb och annat trassel som vanligt gör sig gällande i huvudet.

Oaxaca är i alla fall en ovanligt gunillig destination, ungefär som Peking, Istanbul, Kapstaden och Rio de Janeiro! Jag syftar på blandningen, d v s möjligheten att syssla med såväl nyhetsjournalistik om politik och mänskliga rättigheter som med feel good-journalistik om lyxiga restauranger (som La Biznaga, där jag skriver detta), kulturhistoria, sevärdheter, mat och musik. Häromdagen blev det bevakning av tårgasattacker och jordgubbs-Margarita på samma dag – lite konstigt, men skojigt. Spanskan går framåt, faktiskt.

Återkommer med fler rapporter! Och bilder!

/Gunilla

3 comments:

 1. Är det inte osis att du inte är i N.Y. nu när det smäller igen? Även om det inte är terror så är det ju vibb av September 11.

  //Stefan

  ReplyDelete
 2. Tja, man kan inte vara på två platser samtidigt, tyvärr... Det som händer i Oaxaca just nu är mycket mer intressant än en gasexplosion, dock!

  ReplyDelete
 3. Nu har jag läst litelite mer (t ex http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=672225) om gasexplosionen i New York – och det verkar ha varit lite mer dramatiskt än jag först trodde..!

  ReplyDelete