30 July 2007

Micke Bergs blogg revisited

NEW YORK Micke Bergs blogg har jag ju skrivit om och länkat till förut, men hade liksom tappat bort den. Nu ska jag bokmärka den för mer intensiv läsning.

Det är nästan något katarsis-artat över att läsa om andra som gnäller över branscheländen av olika slag, såsom låga arvoden, och som också ständigt hotar med att lägga av (utan att någon tycks bry sig)! I det inlägget påstår han att många fotografer försörjer sig på att plåta fröpåsar. Jag kanske borde börja skriva texter till fröpåsar?! Tvivlar dock på att det är särskilt lukrativt, faktiskt.

Man får lära sig en del halvfula tricks också! Läs bara, ur detta inlägg:
Jag minns själv hur jag på 80-talet tyckte Bildtidningen behövde ryckas upp. Jag intervjuade mig själv om hur det var att jobba i Sydafrika. Jag skickade in intervjun, sa att den gjorts av en fransk journalist, Peter Michel, plus mina bilder. Det blev sju sidor. Arvodet? Jag sa att jag kunde skicka pengarna till journalisten, så dom betalades ut till mig och sedan stannade dom där.
Peter Michel, hette mitt alter ego och själv heter jag, Peter, Michael Berg och i morgon fyller jag 58 år. Bara så Ni vet.
/Gunilla

3 comments:

 1. Din annons längst upp till vänster funkar inte riktigt bra. Antingen syns den inte helt eller så täcker den en del av blogg-texten (det senare i Mozilla Firefox, det tidigare i Explorer.

  Ha det bra!

  //Stefan

  ReplyDelete
 2. Hmm, skumt – jag använder Firefox, och där kapas annonsen lite i högerkant men täcker inte bloggtexten!
  Tror tyvärr inte att jag pallar att försöka fixa till detta, är antagligen mer lukrativt att helt avregistrera AdSense.

  ReplyDelete
 3. Jo det stämmer men ibland måste jag så att säga markera texten till vänster för att se vad det står. I och fölr sig bara några bokstäver i varje rad, men de kan vara ack så viktiga. Efter jag har "blockat" texten som är skymd så syns den igen. Allt i firefox.

  /Stefan

  ReplyDelete