20 October 2007

Mister Obol på Sicilien

NEW YORK Har ju skrivit en hel del om Obol svindlande skojaraffärer här på bloggen. Aftonbladet/Sportbladet har en lång intervju med Bo Johansson som säger smått fantastiska saker och utmålar sig som ett offer för hot, olyckliga omständigheter och framför allt så klart medierna...
Allt han säger är tragikomisk underhållning – för den som inte är drabbad, förstås (inklusive hans barn, som inte hört av sin far på ett bra tag, men som nu får en hälsning via Aftonbladet). (Har ni inte redan lyssnat på SR P1 Kalibers intervju med honom bör ni förresten genast göra det; finns inlagd här.) Och texten väcker tyvärr fler frågor än den besvarar, mannen är hal som en ål. Men man får i alla fall veta att han skriver på en bok.
Reportern Patrik Thornéus avslutar på ett sätt som nog bara är att instämma i: Inte ens Bo Johansson själv verkar veta vad som är sant och inte i Obolhärvan.
Se Norrbotten-Kurirens sågning av Bo Johanssons uppdykande i offentligheten, och av AB:s brist på följdfrågor här.

Uppdatering: Nu märker jag att Kuriren i september och oktober fortsatte sin ambitiösa granskning av Obolsoppan – genom att fara till Toronto och krascha kontor på spaning efter de försvunna pengarna. Här är det första reportaget av flera. Jättekul med en sådan satsning av en liten lokaltidning.

Uppdatering: Idag skriver Aftonbladet om pengarna som till en mindre del tycks finnas i Kanada.
/Gunilla

1 comment:

  1. Hej Gunilla, sån´t här tycker väl du är jätteroligt?
    www.myspace.com/obolmannen

    ReplyDelete