07 November 2007

Axess tvåa på bollen (men sparkar hårdare)

(något ändrad version)

NEW YORK
Som trogna läsare av denna blogg vet så skrev jag i början av juli en lång text om hur Göteborgs universitet och Sahlgrenska felaktigt angett i ett pressmeddelande att Hillary Clinton skulle ha disputerat med en avhandling i juridik – och hur flera redaktioner vidarebefordrade felaktigheterna till den nyhetsslukande allmänheten.

Sent omsider, det vill säga nu, har även Axess och Blogg Vortex "avslöjat" fadäsen i två inlägg, här och här.
(Först i det andra inlägget upptäcker skribenten att den felaktiga doktorshatten fanns i ursprungs-pressmeddelandet, och alltså inte "hittades på" av redaktionerna – vilket dock flera bloggar glatt spunnit vidare på.)

Tyvärr fick mitt inlägg mig veterligen inget genomslag alls, trots att jag kontaktade en av de redaktioner som förmedlat felaktigheterna och föreslog att de skulle rätta till misstaget. Jag är förvånad över att inte fler – mig veterligen – reagerade i somras, till exempel i den akademiska världen. Hillary Clinton är ju inte precis okänd i Sverige, och det har skrivits hur mycket som helst om hennes bakgrund. Så det är naturligtvis välkommet att Axess nu uppmärksammar detta. Bättre sent än aldrig! Göteborgs universitet tycks nu i alla fall ha korrigerat sitt pressmeddelande. Alltid något. Och nu har ju faktiskt Hillary en doktorshatt...

/Gunilla

1 comment:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete