14 November 2007

Murphys lag tycks verka kroniskt

NEW YORK Sorry för bristande bloggande. Precis som tidigare under hösten går all tid och kraft dessvärre åt till datorstrul – tyvärr inte särskilt mycket åt journalistik, deklarationer, höstpromenader, utflykter...

Har den senaste veckan hållt på i många timmar med att försöka installera en Netgear-router, med hjälp av såväl supportmanual som supporttekniker – tills jag insåg att det inte skulle funka, och att Netgear får jobba lite på sin Mac-anpassning.
Köpte igår istället en router à la Mac, d v s en AirPort Express, i tron om att den skulle funka klockrent och så att säga seamlessly med den nya datorn – och installationen borde verkligen ta mindre än fem minuter (som det står i reklamen). Men jag kommer inte längre än att jag får besked om att programvaran inte ens går att installera på hårddisken! (Felmeddelandet lyder: "Du kan inte installera AirPort på den här volymen. Mac OS X-versionen på denna enhet stöds inte." Stöds inte, WTF?!) Så få steg leder mig dit att det inte ens varit möjligt att välja fel på vägen. Jag måste helt enkelt vara utsatt för Murphys lag eller dålig datorkarma.

Fortfarande inte riktigt up and running, alltså.

:-(

När jag blir på bättre humör ska jag berätta om hur det är i den numera vampyrfria lägenheten, om mitt liv som hemmafru – eller kanske om vad jag gjorde i Dumbo igår kväll (debatt om utrikesrapporteringens förändrade villkor). Eller möjligen ägna mig åt journalistik, deklarationer, höstpromenader, utflykter...

Uppdatering: Puh, det är inte bara jag som har problem! På denna Apple support-sida finns fler som inte heller kan installera Airport Express-routern. Tydligen fungerar det inte så bra med nya Leopard-systemet (som jag installerade häromdagen). Extremt dåligt av Apple, det borde vara på lekskolenivå för dem att få de två grundläggande sakerna att fungera ihop. Har ägnat ett par timmar åt felsökande av detta idag....så det var skönt att till sist hitta rätt (även om problemet är långt ifrån löst ännu)!

/Gunilla

No comments:

Post a Comment