26 March 2008

Café Gitane med lillebrorNEW YORK Dagens kontor är Café Gitane, stamlokus på Mott Street i Nolita. Dagens trista jobb är att vänta på jobbigt samtal från David Rockefellers assistent som kommer att vilja peta och styra och ställa i min text om ett ställe hans boss bekostat. Inte så kul. Men det är skönt i vårsolen! Senare ikväll: vernissage på Scope.

Uppdatering: samtalet var inte alls jobbigt utan blev väldigt trevligt!

/Gunilla

3 comments:

 1. Vågar du säga att du dessvärre inte kan åta dig översättningsarbete mer än mycket ytligt såtillvida texten inte redan är på engelska?

  Är det vår i New York? Jag älskade körsbärsträden utanför fn-skrapan.

  ReplyDelete
 2. Diskussionen om översättningsarbete var passé, idag handlade det om en massa andra jobbiga grejer...nämligen att de tyckte att min text inte verkade följa det synopsis jag skickade dem för en månad sedan.
  Men till sist redde vi ut allt, med hjälp av dynastin Rockefellers officiella familjehistoriker! (Min bror sade dock under dagen att föremålet för min artikel hade blivit "veckans följetong" eller "en riktig följetong" eller något sådant, detta efter att jag gnällt om detta hela dagen)

  Idag var det absolut vår i New York. Har helt missat att det är körsbärsträd utanför FN-skrapan, har bara tänkt på dem i Washington!

  ReplyDelete
 3. Det ÄR väl utanför FN-skrapan, annars är jag helt ute och cyklar. Men det finns ett gäng i Central Park cokså.

  ReplyDelete